Natália
1 °C
7 °C

A Morgan Stanley is feladta

2008.09.18. 08:37
Fuzionálni kíván egy másik piaci szereplővel a Morgan Stanley is, mivel a vezetőség ezt látja az egyetlen megoldásnak arra, hogy a befektetői bizalmat helyreállíthassa a piacon. A társaság részvényei ezen a héten már 42 százalékkal zuhantak.

A Bear Stearns és a Merrill Lynch felvásárlása, valamint a Lehman Brothers összeomlása után a Morgan Stanley sem igazán lát esélyt arra, hogy önállóan folytassa pályafutását, ugyanis sajtóértesülések szerint fúziós tárgyalásokat folytat több bankkal is. Köztük van az amerikai lakossági hitelintézet, a Wachovia, valamint a kínai Citic Bank is. Amennyiben az ügylet létrejönne, akkor a nagy amerikai befektetési bankok közül csak a Goldman Sachs maradna meg függetlennek.

"John Mack vezérigazgatónak egyértelműen szüksége van a Wachoviánál parkoló betétállományra hogy finanszírozhassa magát, így látszanak egy esetleges felvásárlási ügylet körvonalai. Ugyanakkor úgy látom, hogy a tranzakciót kétkedéssel fogadnák a részvényesek" - mondta Nancy Bush, a NAB Research egy alapítója és elemzője a Bloomberg TV-nek adott interjújában.

A sajtóértesüléseket egyelőre sem a Morgan Stanley-nél, sem a Wachoviánál, sem pedig a kínai Citic Banknál nem kívánták kommentálni. Annyi ismert, hogy John Mack, a Morgan Stanley vezérigazgatója egy üzenetet juttatott el minden dolgozójának, melyben a cég tőkeerősségét bizonygatja és az árfolyam zuhanásáért az egyre nagyobb számban megjelenő shortosokat okolja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?