Arnold, Levente
17 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

A Morgan Stanley is feladta

2008.09.18. 08:37
Fuzionálni kíván egy másik piaci szereplővel a Morgan Stanley is, mivel a vezetőség ezt látja az egyetlen megoldásnak arra, hogy a befektetői bizalmat helyreállíthassa a piacon. A társaság részvényei ezen a héten már 42 százalékkal zuhantak.

A Bear Stearns és a Merrill Lynch felvásárlása, valamint a Lehman Brothers összeomlása után a Morgan Stanley sem igazán lát esélyt arra, hogy önállóan folytassa pályafutását, ugyanis sajtóértesülések szerint fúziós tárgyalásokat folytat több bankkal is. Köztük van az amerikai lakossági hitelintézet, a Wachovia, valamint a kínai Citic Bank is. Amennyiben az ügylet létrejönne, akkor a nagy amerikai befektetési bankok közül csak a Goldman Sachs maradna meg függetlennek.

"John Mack vezérigazgatónak egyértelműen szüksége van a Wachoviánál parkoló betétállományra hogy finanszírozhassa magát, így látszanak egy esetleges felvásárlási ügylet körvonalai. Ugyanakkor úgy látom, hogy a tranzakciót kétkedéssel fogadnák a részvényesek" - mondta Nancy Bush, a NAB Research egy alapítója és elemzője a Bloomberg TV-nek adott interjújában.

A sajtóértesüléseket egyelőre sem a Morgan Stanley-nél, sem a Wachoviánál, sem pedig a kínai Citic Banknál nem kívánták kommentálni. Annyi ismert, hogy John Mack, a Morgan Stanley vezérigazgatója egy üzenetet juttatott el minden dolgozójának, melyben a cég tőkeerősségét bizonygatja és az árfolyam zuhanásáért az egyre nagyobb számban megjelenő shortosokat okolja.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!