Sára, Márió
2 °C
6 °C

Tilos pénzt kérni pénzfelvételért

2006.04.11. 08:55
A lengyel versenyhivatal meg nem engedett üzleti gyakorlattá minõsítené át a jelenleg 2,50 és 5 zloty között változó készpénzfelvételi díj felszámítását. A hivatal szerint a díj miatt nem kellően összehasonlíthatók az egyes bankok szolgáltatásai.
A lengyel versenyhivatal a jövőben megtiltaná a bankoknak, hogy a fiókokban történõ készpénzfelvétel esetén díjat számoljanak fel az ügyfeleknek.

A hivatal a lengyel legfelsőbb bíróság határozatára hivatkozott, amelyben az áll, hogy a készpénzfelvételi díj miatt nem eléggé áttekinthetők a bankszámla vezetésével kapcsolatos költségek, így nehezebb az összehasonlítás az egyes bankok szolgáltatásai között.

Amint a bíróság határozata jogerőre emelkedik, a bankok által kért készpénzfelvételi díj meg nem engedett üzleti gyakorlattá minősül, jelentette ki a lengyel versenyhivatal szóvivője. A díj jelenleg 2,50 és 5 zloty között változik.

A legnagyobb felzúdulást az váltotta ki, hogy a Bank PKO márciusban bevezette a díjat. A banknak ugyanis sok a nyugdíjas ügyfele, akik rablótámadástól tartva félnek a pénzkiadó automatát használni. Ugyanakkor a PKO arra hivatkozott, hogy 6,1 millió ügyfelének többsége a bank automatáit használja.