Árpád
-2 °C
4 °C

Nemcsak vacak szálló lehet reptéri hotel

2008.03.12. 14:54
A nemzetközi közlekedés fejlõdése és az egyre növekvõ utasforgalom a repülõtereken törvényszerûen hozza magával a repterek melletti hotelek fejlõdését is, hogy minél magasabb színvonalon tudják kiszolgálni a gyakran utazó üzletemberek igényeit.

Nagyon sokáig ezekre a hotelekre úgy tekintettel mint valami szükséges rosszra. A legtöbb utas ha tehette nem maradt egy-egy ilyen szállodában, kivéve ha nem volt más választása, mert csak reggel ment a csatlakozása, lekéste a repülõjét, vagy a saját cége nem volt hajlandó többet fizetni arra az egy éjszakára. Mivel az utasok és maguk a szállodák is ezekre csak úgy tekintettek, mint egy másodosztályú, épphogy a szükségleteknek megfelelõ lehetõség, nem volt sok ösztönzés ezeknek a vonzóvá tételére.

De ez most megváltozni látszik. A hoteltulajdonosok egyre inkább kezdenek rájönni, hogy ezek egy új, és meglehetõsen számottevõ forrásai lehetnek a profitnak. Az alacsony árszínvonal megtartásával a belvárosi hotelek egekben szárnyaló árai miatt megnövekedett vendégseregre számíthatnak. Ráadásul további pozitív tényezõ, hogy ezek a hotelek közel vannak, a vendégeknek nem kell átutazni a várost, ha csak egy éjszakát szeretnének maradni.

A felújított vagy éppen újonnan épített reptéri hotelekben már szinte minden megtalálható, ami egy elõkelõ belvárosi szállodában, internet, fittness központ, rendes étkezési lehetõségek, de ezen felül express check-in szolgáltatást is biztosítanak azoknak akik sietnek. Az újonnan épített ingatlanok a repülõtéren vagy annak közelében találhatóak, általában számos más vendéglátóegységekkel együtt, mint az éttermek, gyorséttermek vagy kávéházak.

A szakértõk szerint az alacsony árak ellenére a reptéri hotelek még mindig magasabb árréssel dolgoznak, mint a belvárosi társaik, mivel kevesebb szolgáltatást nyújtanak, így alacsonyabb létszámú személyzetre is van szükségük. Számos helyen például nincs étterem, mindössze egy gyorsétkezde és egy bár.

A fõ célközönség a 21 és 35 év közötti középvezetõk, akik még alacsonyabb költségvetésbõl kell, hogy gazdálkodjanak. Egy éjszaka átlagosan 99,67 dollárba (17 ezer forint) került 2007-ben ezekben a szállodákban, összehasonlítva a 2006-os 93,76 dollárral (16 ezer forint), ami sokkal kedvezõbb egy átlagos belvárosi versenytárs árainál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?