A Microsoft nem vásárolja fel a Segát

2003.03.03. 11:59
A hétvégén a Microsofttal és az Electronic Arts-szal is hírbe hozták a játékfejlesztőt, de a Sega kitart korábbi elképzelése mellett, és a Sammy flippergyártóval egyesül.
A Wall Street Journal ázsiai kiadása pár napja azt közölte, hogy a világ legnagyobb szoftvergyártója és az amerikai Electronic Arts megvásárolnák a japán videójáték-gyártót. A tokiói tőzsdén a hír hatására több mint 15 százalékot emelkedett a Sega-részvények árfolyama.

Cáfolat, árfolyamesés

Hideki Sato, a cég elnöke hétfőn közleményben cáfolta a lapértesülést, és közölte, hogy továbbra is a Sammy flippergyártóval akarnak egyesülni. A bejelentés nyomán a cég papírjai öt százalékot vesztettek értékükből. A Microsoft és az Electronic Arts szintén cáfolta, hogy felvásárlásról tárgyalnának a japán céggel.

Egyesülés vagy felvásárlás?

A Sega és a flipperhez hasonlító pachikókat gyártó Sammy február 13-án jelentette be a tervezett egyesülést. A fúzió elvileg októberben zárul. A Sega befektetői azonban nem rajonganak az ötletért, mert szerintük a Sammy egyszerűen bekebelezi a videójáték-gyártót.

Régóta veszteséges

A Sega ötödik éve veszteséges, és tavaly már Dreamcast játékkonzolának gyártását is leállította. 2003 augusztusában Amerikában a Sega 144 ezer amerikaifoci-videojátékot adott el, miközben az Electronic Arts hasonló játékából 1,16 milliót értékesített.  • Hírek
  • Személyi kölcsön