Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Félmillió dollárt hozott a pénisznövelő

2003.08.11. 11:57
Egy pénisznövelő pirulákat szállító online vállalkozás biztonsági rendszerének meghibásodása folytán nyilvánosségra került a megrendelők listája. Egy hónap alatt hatezren rendeltek a szerből, félmillió dolláros bevételt szerezve ezzel a cégnek.
A spamben reklámozó Amazing Internet Products honlapján szereplő listából kiderül, hogy a négyhetes periódus alatt hatezren válaszoltak az e-mailekre és rendeltek a szerből. A legtöbb vásárló két üveggel rendelt az ötven dolláros pirulákból. A spamkampány július 4-e óta több mint félmillió dollár bevételt hozott az Amazing Internet Products-nak.

Állatorvosok, katonák, üzletemberek a rendelők között

A "Legyen Hatalmas a pénisze" e-mailre válaszolók egyike egy hatmilliárd dolláros tőkéjű vállalat igazgatója, aki Park Avenue-i irodájába kérte a szállítást. Egy Colorádóban élő vendéglős négy üveggel rendelt. Egy kaliforniai repülőgép-alkatrészeket árusító vállalat elnöke bankkártyájával fizetett hat üvegért összesen háromszáz dollárt. Egy általános iskolai lacrosse (kanadai labdajáték) edző Pennsylvaniából négy üveggel rendelt.

A vásárlók között emelett van hátgerincmasszázzsal gyógyító, állatorvos, és számos katona, valamint számos hölgy.

Nem biztosították a titkos adatkezelést?

Úgy tűnik egyikőjüket sem érdekelte, hogy a honlapon nem volt feltüntetve telefonszám, e-mail cím vagy levélcím. Azzal sem igen törődtek, hogy személyes adataikat, beleértve a hitelkártya számukat, címüket és telefonszámukat, a többi internetes oldaltól eltérően titkosítás nélkül használták fel.

"Az oldal tetején egy kép volt, melyen az állt: Ahogy a TV-ben láthatta, ezért azt hittem, hogy törvényes a dolog" - mesélte egy San Diego-i kereskedelmi ügynök, aki két üveggel rendelt. Egy magát megnevezni nem kívánó férfi még nem kapta meg a pirulákat, bár azt ígérték neki, öt napon belül teljesítik rendelését.

Sokan tiltakoznak

Az emaillistán a rendeléseken kívül nagyon sok tiltakozó levél is olvasható. Faith York azután írt a honlapnak, miután tízéves fiának küldték a spam-et. "Elvesztettem a türelmemet, amikor nem láttam az internetes oldalon olyan telefonszámot, vagy címet, melyen keresztül felvehettem volna a kapcsolatot a vállalattal. Ezért a kitöltöttem egy megrendelő lapot, és azon keresztül küldtem el tiltakozásomat a cégnek" - magyarázta az asszony.

Az adatok szerint a 19 éves Braden Bournival a cég egyik tulajdonosa, bár a férfi nem válaszol az üzletet érintő kérdésekre. A hírek szerint Bournival mentora és üzleti partnere Davis Wolfgang Hawke, volt neo-náci vezető, aki azután fordult a spam-üzlet felé, miután nyilvánosságra került, hogy az apja zsidó.