Szilárda
-4 °C
3 °C

Élen az IKEA és a Lego

2007.05.29. 10:01
A Lego, az IKEA és a Barilla végzett az első helyen abban a kutatásban, ahol azt mérték, mely vállalatokat becsülik a leginkább. A felmérésben hatvanezer embert kérdeztek meg 29 országban.

A Lego a legmegbecsültebb cég a világon, a második helyen az IKEA áll, harmadikon a Barilla végzett - derült ki a Global RepTrak legújabb kutatásából. A cég hatvanezer embert kérdezett 29 országban a világ 600 legnagyobb vállalatáról. Az IKEA és a Lego jelentős szerepet vállalt saját régiója fejlődésében, és meghatározó jelképévé váltak országaiknak. Működésükkel elnyerték részvényeseik bizalmát és tiszteletét, és ezáltal a szélesebb közönség tetszését is.

A lista élén zömmel élelmiszerrel és gyerektermékekkel foglalkozó vállalatok végeztek: a Lego, az olasz Barilla, a spanyol kiskereskedelmi üzletlánc, a Mercadona, a Kraft Food, a Johnson & Johnson, a Danone és a kanadai McCain Foods. Magas pontszámokat értek el az elektronikai termékeket gyártó cégek is, mint például a japán Canon és a holland Phillips, illetve olyan autóscégek, mint a Toyota és a Michelin.

A legjobban értékelt vállalatoknál általában pozitív visszajelzések érkeznek a fogyasztóktól, a vásárlók bíznak bennük, saját országaikban pedig tisztelik tevékenységüket - magyarázta Nicolas Tred marketingmenedzser.

A legmagasabbra értékelt vállalatok közül a Lego 85,01, az IKEA 84,05, a Barilla 83,53 pontot ért el a lehetséges százból. A legkevésbé respektált vállalatok, a Halliburton és az ausztrál AWB 24, illetve 25 pontot ért el.

A kutatásból az is kiderül, hogy az emberek érzéseik alapján viszonyulnak a cégekhez. Minél jobban bíznak egy vállalatban, annál hajlandóbbak megvenni a termékeiket. A kutatást végzők szerint a társaságoknak meg kell érteniük, mennyire fontos vásárlóik bizalmának elnyerése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!