Ágnes
-1 °C
2 °C

Branson szigetet vett alkalmazottainak

2003.05.19. 14:59
Richard Branson, a Virgin cégcsoport tulajdonosa Ausztrália partjainál vásárolt egy szigetet, ahol ezentúl alkalmazottai vakációzhatnak.
Branson a queenslandi Sunshine Coast közelében fekvő tízhektáros Makepeace Islandet "ökoturisztikai üdülőteleppé" szeretné alakítani. A telepen fára épített házak, teniszpályák, vitorláskikötők várják a nyaralókat. Az üzletember nagyjából ötmillió ausztrál dollárt (3,2 millió amerikai dollár) költ a komplexumra.

A fönök is ott lesz

"A beruházás még az első fázisban tart, de azt szeretnénk, ha minden Virgin-cégtől minden évben érkezhetnének a szigetre" - mondta Gordon Maw a Virgin Money szóvivője. "A Virgin az alkalmazottak miatt olyan különleges. A sziget kiváló pihenőhelyül szolgál majd, és ott még jobban megismerhetjük egymást. Én is szeretnék minél többször elmenni a szigetre" - mondta Branson.

Van már egy szigetük

A Virgin-csoport korábban már vásárolt egy szigetet, de a Brit Virgin-szigetekhez tartozó Necker-szigetet bárki felkeresheti. A Virgin-csoportnak összesen ötvenezer alkalmazottja van világszerte. Ebből a szigethez legközelebb, Brisbane-ben kétezer ötszáz ember dolgozik.