Maximalista vállalkozásokat díjaz az Invitel InnoMax pályázata

2009.12.05. 08:19
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Van értelme Magyarországon seregszemlét szervezni a hazai kis- és középvállalati innovációnak a gazdasági válság ellenére – vélik az Invitel InnoMax Díj 2009 szervezői. A zsűritagok szerint az innováció az utcán hever, és a legmeglepőbb helyszíneken érhető tetten az ötletes gondolkodás. December 31-ig várják a jelentkezőket.

Az Invitel InnoMax Díj létrehozásának célja, hogy azok mutathassák be fejlesztéseiket, akiknek az innováció a lételemük: a kis- és középvállalatok. A szervezők és a zsűri is egyetért abban, hogy ebben a szegmensben különösen kiélezett a verseny.

Jelentkezni egyszerűen

A szervezők, amennyire lehet, megkönnyítették a pályázás módját, így a jelentkező vállalatoknak kevés idejét köti le a jelentkezés. December 31-ig a www.invitel.hu/innomax oldalon a Nevezés-re kattintva érhető el az online jelentkezési lap.

Az oldalon tippek is találhatók a sikeres pályázáshoz.

„Magyarországon szinte minden KKV-nak szüksége van folyamatos kreativitásra és innovativitásra ahhoz, hogy túlélje a kezdeti nehézségeket és helyt tudjon állni a mindennapokban. A magyar vállalkozó éppen ezért ezekre erősen hajlamos.” – fogalmaz Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója, az Invitel InnoMax Díj zsűrijének egyik tagja.

Az ötletek gondozása, az innovatív gondolkodás ösztönzése, ébren tartása minden vállalkozásban más-más gyakorlat szerint történik, ezért az Invitel InnoMax szervezői abban bíznak, hogy a versenyt a résztvevők termékeny fórummá alakítják. A tapasztalatcsere lehetősége a vállalkozásoknak fontos, ezért döntött úgy az Invitel, hogy ilyen módon támogatja a kis- és középvállalatokat a jelenlegi gazdasági helyzetben.

A pályázatok zsűrizését Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója, dr. Kürti Sándor, a Kürt Zrt. alapító-társtulajdonosa, Stipsicz Károly, a Haszon Lapkiadó alapítója és Zsembery György, az Invitel Távközlési Zrt. értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese vállalták. A döntős pályázók személyesen is találkozhatnak majd a zsűrivel: a pályázat beadásának határideje 2009. december 31., januárban pedig várja a zsűri a döntősöket személyes prezentációkra.


Van-e elég ötlet?

A zsűritagok meg vannak győződve arról, hogy pályázatokból nem lesz hiány, hiszen pályázatképes ötletek sokaságával találkoznak nap, mint nap.

„Magyarországon egészen meglepő helyeken lehet innovációval, innovatív szakemberekkel találkozni. A probléma leginkább az, hogy ezek az emberek, ezek a cégek sajnos ritkán kerülnek előtérbe, kevés alkalommal és keveset hallunk róluk.” – magyarázza Stipsicz Károly.

„Manapság sajnos elég kevés valóban előre mutató gondolattal találkozom a mindennapokban. Azt kell mondanom, hogy a minket körülvevő környezet sajnos nem igazán ösztönöz az innovatív gondolkodásra.” – mondja Zsembery György. Ezzel együtt úgy látja, hogy: „A vállalatok egyre inkább rákényszerülnek arra, hogy innovatívabban, kreatívabban gondolkodjanak. A korábban csak a szokásos médiahisztériák egyikének tűnő gazdasági válságról kiderült, hogy valóban válság van. Ez pedig arra kényszeríti a cégeket, sőt a magánembereket is, hogy feltegyék maguknak a kérdést: vajon továbbra is ugyanúgy akarnak-e csinálni mindent, mint eddig.”

„Magyarországon nagyon sok innovatív ötlet van, és pokolian nagy szükség van ezek összemérésére, versenyeztetésére. Az Invitel InnoMax ilyen értelemben példamutató, hiszen olyan területre irányítja rá a figyelmet, amelyet általában homály fed, és nem kap elég elismerést.” – összegez dr. Kürti Sándor.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.