Kapcsolati Háló: Hathatós megoldás a körbetartozások ellen

2010.02.24. 09:56 Módosítva: 2010.02.24. 12:04
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Kreatív fejlesztéseket jutalmazott az Invitel. A körbetartozások hálózatát vizuálisan ábrázoló cégadatbázis kapta az egyik díjat.

Kis- és középvállalkozásoknak írt ki pályázatot tavaly decemberben az Invitel, amelyre innovatív és kreatív fejlesztésekkel lehetett nevezni. Az Invitel InnoMax Díjat február 10-én nyújtották át a verseny nyerteseinek három kategóriában, de a Haszon és a Kürt különdíjakkal is jutalmazott egy-egy pályázót.

Zsembery György, az Invitel InnoMax Díj zsűrijének elnöke és Tóth Tamás, az Opten Informatikai Kft. ügyvezetője
Zsembery György, az Invitel InnoMax Díj zsűrijének elnöke és Tóth Tamás, az Opten Informatikai Kft. ügyvezetője

Az Invitel InnoMax Díjra több tucat pályázat érkezett az ország minden tájáról, számos működési területről. Nem csupán termékfejlesztésekkel jelentkeztek a versenyzők, de a vállalati működést ésszerűsítő, a meglévő eszközök kihasználtságának növelését, illetve a kommunikációs lehetőségek maximalizálását elősegítő ötletek is szép számmal érkeztek a pályázatra. A zsűri (Krisán László, KA-VOSZ Zrt.; Kürti Sándor, KÜRT Zrt.; Stipsicz Károly, HASZON Lapkiadó Kft.; Zsembery György, Invitel Zrt.) három kategóriában hirdetett eredményt: az 5-19 fős vállalatok, a 20-69 fős vállalatok, valamint a 70-250 fős vállalatok kategóriájában. Ezek mellett a Kürt és a Haszon is díjazott egy-egy versenyzőt.

A 70-250 fős vállalatok kategóriájában indulók saját, céges infrastruktúra-fejlesztéseiket mutatták be pályázatukban, a kategória legjobbja pedig az Opten Kft. lett a Professzionális üzleti adatbázisok az informatikai rendszerek mögött című pályázatával. A cím nem mást takar, mint egy újszerű és igen aktuális cégadatbázist, amelynek használatával nagyban visszaszorítható a körbetartozások és lánctartozások száma.

Az Opten Kft. több mint 15 éve kezdte el építeni hatalmas Céginformációs adatbázisát az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által hivatalosan közzétett összes információkból. Ennek segítségével fejlesztette ki a cégek és magánszemélyek kapcsolatrendszerét bemutató Kapcsolati hálót, amely nem más, mint a cégek közötti tulajdonosi-érdekeltségi viszonyokat, illetve a felhasználó által éppen vizsgált céghez kötődő magánszemélyeket és azok egyéb érdekeltségeit  megjelenítő színes ábra. Az átlátható és könnyen értelmezhető ábráról leolvasható, hogy egy cég rendben működik (zöld), felszámolás vagy csődeljárás alatt áll (piros) vagy vele kapcsolatban az Opten Kft. rendelkezik-e bármilyen negatív fizetési információval. Tehát ha egy ábrán minél több, sárgával és pirossal jelzett cégnév látható, annál óvatosabban kell eljárni egy esetleges üzletkötés esetén. A háló tartalmazza a Magyarországon bejegyzett cégek vezetőit és tulajdonosait, valamint azt is megmutatja, hogy a vizsgált cégnek mely más cégekben van érdekeltsége. A Kapcsolati háló természetesen testre szabható, így létezik pénzintézeti, biztosítói, nagykereskedelmi alkalmazása is.

Az Invitel InnoMax Díj és a díjjal járó médiaszereplések mellett az Opten Informatikai Kft. 1 millió forint értékű új telekommunikációs szolgáltatást nyert az Inviteltől.

A DÍJRÓL

Az Invitel InnoMax Díjat a célból hozta létre az Invitel, hogy támogassa a kis- és középvállalkozások innovációs törekvéseit, ugyanakkor lehetőséget teremtsen arra, hogy a vállalkozások széles szakmai közönség előtt mutathassák be azokat az újításaikat, amelyekre valóban büszkék. A verseny nem titkolt célja, hogy az Invitel InnoMax  Díj az innováció hazai seregszemléjévé, fórumává váljon, és megmutassa, hogy az előremutató gondolkodás a siker egyik legfontosabb záloga, főleg – ahogy a zsűri több tagja is megfogalmazta – a válság időszakában.

Kapcsolódó linkek:

http://innomax.invitel.hu/

www.opten.hu

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.