Az esélyegyenlőség jegyében zárta 197 milliós K+F projektjét a CLB Packaging Kft.

2011.10.26. 16:04 Módosítva: 2011.10.27. 09:35
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A gyógyszerhamisítás elleni védelem és a Braille-írás felvitele volt a téma azon az ünnepélyes projektzáró rendezvényen, amelyet a CLB Packaging Kft. szervezett a Tropicarium rendezvénytermébe, melyet csak egy üvegfal választ el a cápák medencéjétől.

Mégsem a víz alatti világ volt a rendezvény fókuszában, hanem a látáskorlátozottak esélyegyenlősége.

A projektben, amely e rendezvénnyel zárult, 2 fejlesztési irányt tűzött ki maga elé a vállalat. Az Európai Uniós előírásként megfogalmazott Braille-jelek legmegfelelőbb, csomagolóanyagokon alkalmazható költséghatékony kivitelezési technológiáját kutatta (mely sikeressége adta a rendezvény tematikáját), emellett pedig a gyógyszerhamisítás elleni fokozott fellépést tűzte ki célul technológiai újítások bevetésével.

A CLB Packaging Kft. saját területén tenni kíván az esélyegyenlőség garantálásáért, a tőle telhető legjobb eszközökkel javítani a vakok és gyengén látók helyzetén, olyan módszerek és kivitelezési módok megtalálásával, amelyekkel a legoptimálisabban biztosíthatja számukra a biztonságos gyógyszerhasználatot. A projekt másik, központi eleme a hamisítás elleni védelmi jelek felviteli eljárásainak kutatása. Az elmúlt hónapok vizsgálódásainak köszönhetően a cég minden szinten képessé vált a csomagolások szükséges elemekkel történő ellátására - mondta Erdősi István, a CLB ügyvezető igazgatója.

Az eseményen az érintett szervek, a legnagyobb hazai gyógyszergyártó cégek, kutatási partnerek és beszállítók is részt vettek. Képviseltette magát Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkársága, az Óbudai Egyetem mint kutatási partner és a Braille-jelek tesztelésében a CLB Packaging Kft. munkáját segítő a Vakok Intézete is.

„Hunjuk be a szemünk, és képzeljük el, hogy mindennapi tevékenységeket, lépcsőzést, evést-ivást, vagy főzést így végezzük. Ugye mennyire nehéz? Gondoljanak bele, hogyan választanák ki a megfelelő gyógyszert a sok, ugyanolyan pirula közül!” – hívta játékra Barabás Éva a résztvevőket az esemény kezdetekor. Krizbai Teca fellépésével, aki miután mindenkit elvarázsolt hangjával, a mindennapi élet nehézségeiről beszélgetett Évával, akinek újságírói pályafutása során korábban már volt lehetősége megismerni a vakok világát. Később Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán párosa szórakoztatta a nagyérdeműt.

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.