Elfelejtheti a hátfájdalmat!

2011.11.30. 12:49 Módosítva: 2011.11.30. 12:58
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Alig van ma olyan felnőtt ember, aki ne tapasztalta volna már a mozgásszervi problémákat, a nyaki- vagy a deréktáji fájdalmat. A stressz, a sok ülés és a kevés mozgás miatt ugyanis ez a modern világ egyik leggyakoribb egészségügyi problémája. A megoldás pedig az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvoslásában és a megfelelő életmód programban keresendő.

Mit jelent a holisztikus szemlélet az ortopédiában?

A holisztikus szemléletnek az ortopédiában is létjogosultsága van, hiszen a mozgásszervi problémákat sosem szabad elszigetelten vizsgálni, ezek a szervek ugyanis egységes rendszert alkotnak.

- Fontos, hogy probléma esetén az egész testet átnézzük, hiszen csak így lehet az egymással összefüggő szervrendszereket vizsgálni - magyarázza dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd orvosa.

Tény, hogy a gerinc viseli a legnagyobb terhelést, ezért ez a legsérülékenyebb terület is. Mivel erre a rendszerre épül rá az összes végtag, ha valakinek a vállában, a karjában, a lábában van probléma, sőt, akár a mellkasában, hasában érez fájdalmat, a gerincet is vizsgálni kell, nem onnan ered-e a baj. Az alapos kivizsgálásra sokan már azzal a meggyőződéssel érkeznek, hogy pontosan tudják, mi a bajuk. Az öndiagnózis azonban jelentős károkat okozhat, ahogyan a részismeretek alapján felállított betegség-meghatározás, esetleg az ismerős által ajánlott módszerek, gyógyszerek alkalmazása is. Csak a szakorvosi vizit és teljes körű kezelés eredményezhet személyre szabott és hatásos kezelést.

A stressz is betegít

Ősi reakciónk, hogy a stresszhormonok termelődésekor összehúzódik a törzshöz közeli, mély hátizomzat. Az ilyen típusú izomfeszülés eleinte érezhető, de mivel sorozatban élünk át feszült helyzeteket, már nem vagyunk tudatában annak, mennyire vannak „feszültség alatt” az izmaink. Ráadásul a munkahelyen, autóban való sok ülés, a kevés mozgás évek alatt legyengíti a gerincet tartó izomcsoportokat, melyek a használatuk hiányában visszafejlődnek, megrövidülnek. Következményként a csigolyák egymáshoz viszonyított helyzete megváltozik, a porckorongok nyomás alá kerülnek, kialakulnak és állandósulnak a derék- és gerinc-problémák. A fájdalom pedig további stresszt, teljesítményromlást, akár depressziót is okozhat. A kör bezárult.

Új esély az életmód orvoslás
A stressz-hátfájdalom-stressz ördögi körét szakszerű segítséggel meg lehet törni. A gerinc szakszerű mozgatásával, az izmok megerősítésével és nyújtásával a csigolyák helyzete javítható, tartós karbantartással a derék- és hátfájdalmak visszaszoríthatóak. Az Oxygen Medical szakorvosai, humánkineziológusai, gyógytornászai, fizioterápiás szakemberei, masszőrei, természetgyógyászai és személyi edzői megmutatják a helyes irányt, és végigkísérik Önt az egészséges gerinchez vezető úton. Ha csatlakozik a holisztikus szemlélettel kialakított gerinc-, derékprogramhoz, visszanyerheti egészséges, fájdalommentes életét és teljesítményét!

További információ

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.