A borok új fellegvára

2012.09.13. 14:45 Módosítva: 2012.09.18. 16:36
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A nemrégiben nyílt Vinopolis Naphegy a Vinopolis International referencia éttermeként egyedülálló bor- és pálinkakínálattal és a gasztronómia remekeivel várja a hazai wine & dining irányzat híveit.

A legjobb borok és a konyhaművészet remekei

A Naphegy tetején található étterem és borbár különlegessége a több száz palackból álló hazai és nemzetközi bor- és párlatportfólió, amelyben a tradicionális borrégiók nedűi mellett az új trendeket képviselő családi borászatok remekei is helyet kaptak. Az étterem folyamatosan bővülő vinotékájában Magyarország 22 borvidéke képviselteti magát, amelyek legkiemelkedőbb kínálatával tematikus borvacsorák keretében ismerkedhetnek meg a borbarátok.

Az Európában egyedülállóan széleskörű borkínálattal rendelkező étterem, Palotai Csaba és Nemes Károly chefek kitűnő fiatal csapatuk segítségével és minőségi (hazai) alapanyagok felhasználásával mutatják be a modern magyar konyhában rejlő sokszínűséget és lehetőségeket. Ugyanilyen magas színvonalú a desszertek kínálata – ahogyan azt Varga Gábor cukrász chef neve is garantálja. A konyha remekein kívül a vendégek kedvükre válogathatnak a hazai és nemzetközi termelők borai közül, melyeket a Vinopolis szakmai csapata ellenőrzött. A borokat kiskereskedelmi áron fogyaszthatják „dugó díj” kifizetését követően, sőt, akár vásárolhatnak is. Képzett sommelier-k is állnak a vendégek rendelkezésére, hogy kiválaszthassák az esti borozáshoz, hétvégi ebédhez megfelelő palackot.

Amit a borokról tudni érdemes

A hagyományos éttermi szerepkörön túllépő Vinopolis Naphegy egyszerre borbár, borkereskedés, exkluzív rendezvényhelyszín, sőt, akár csapatépítő tréningek célja is lehet. A szervezett programokban a csapatokat szakértők kalauzolják a borok világában – így a jó hangulat és a hasznos időtöltés is garantált. Az étterem oktatási központként is működik, méghozzá a világ legismertebb borértőket képző akadémiája, a Wine and Spirit Education Trust akkreditált iskolájaként. Az egymásra épülő alap-, közép- és felsőfokú tanfolyamok során a borok kedvelői valódi bor- és párlatszakértővé képezhetik magukat.

A Vinopolis International célja, hogy közelebb vigye az emberekhez a magyar és a nemzetközi borkultúrát, így az ősz folyamán újabb borbisztrót és kereskedéseket nyitunk a Duna két partján – ismertette a közeljövő terveit Szente Zsolt, az étterem alapítója.

Vinopolis International Ltd.

Budapest 1016 Naphegy utca 67
00 36 30 5642596
www.vinopolis.hu
www.vinolex.com

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.