Promenád, a fesztiválok otthona

2013.02.13. 13:34 Módosítva: 2013.02.14. 12:55
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A III. kerület a Promenád átadásával nem csak egy stílusosan felújított közösségi térrel és rengeteg zöldfelülettel bővült, hanem Óbuda hagyományos szabadtéri rendezvényei is újabb helyszínt kaptak.

A Kolosy téren és környékén számtalan változást tapasztalhattak az elmúlt hetekben oda látogatók: új térburkolat és utcabútorok, szökőkutakkal tarkított meghitt terek, kibővített zöldfelületek és hangulatos kandeláberek díszítik a sétálóutcává alakított városközpontot. A felújítást követően a Promenád nem csak a családdal, barátokkal szervezett programok ideális színterévé vált, de tökéletes helyszíne a szabadtéri rendezvényeknek is. Ezek közé tartozik a hagyományos májusi Óbuda Napja, az Óbudai Nyár és az adventi programsorozat, de az önkormányzat tervezi további kulturális és gasztronómiai rendezvények Promenádra szervezését is. Az áramellátás és az egyéb infrastruktúrához való csatlakozási lehetőségek adottak – erre már a projekt kezdeti szakaszában nagy figyelmet fordítottak a tervezők.

A beruházás keretein belül megújult a 20 éve épült piac külső és belső homlokzata, tetőszerkezete, továbbá belső tere, az emeleten pedig helyet kapott az Óbudai Kulturális Központ által működtetett Civil Ház is. A körülbelül 80 fő befogadására alkalmas Civil Házban minden nap érdekes programok várják az érdeklődőket. Többek között kézműves foglalkozás, virágterápiás tanácsadás, angol nyelvű baba-mama klub, teaház, tangóoktatás, és számtalan egyéb előadás és kiállítás látogatható ingyenesen. „A beruházás jelmondata a Közösséget építünk!, hiszen nem elég a helyszínt biztosítani, élen kell járni a környék lakosait megszólító, színvonalas és tartalmas programok szervezésében is.” – mondta Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere a Promenád és a Civil Ház előnyeinek, és a kerület terveinek bemutatásakor.

A beruházás következményeként megszűnt az autóforgalom a környék legtöbb utcájában. A használhatóság mellett a kényelem is domináns szerepet kapott a kivitelezés során, ezért ezeken a területeken az utca is egy szintre került a járdákkal. Az eddigi kaotikus állapotok helyett tehát már egy formájában és tartalmában is megújult közösségi tér várja a lakókat és az érdeklődőket Budapest III. kerületének szívében, a Promenádon, melynek rendezvényeiről mindig aktuális információk érhetőek el az Óbudai Kulturális Központ honlapján, a www.kulturkozpont.hu oldalon. A projekthez az Európai Unió és a Magyar Állam 556 459 569 Ft forrást biztosított.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.