Portré Bíró Lajos séfről.
307 találat az Indexről, és 1364 a környékéről.
május 18., 11:21
Kamaszkor, amikor a srácok már arra is vágynak, hogy bélszínt egyenek
Bélyegek, nők és vörös húsok.
május 11., 15:33
Miért marshall a máj, amikor lehetne marsall is, mégsem az?
Pierre elmondja, s közben megidézi ifjúkorát.
május 4., 09:34
Vastag szalámihoz vastag vodka jár
Pierre kétbőröndnyi konzervről mesél.
április 27., 08:54
Megmenekült a kivégzéstől, ám sorsa Párizsban utolérte
Történet a La Grand Véfour magyar vendégeiről.
április 20., 19:37
Az utolsó budai úr – pizsamában
Pierre időutazásra hív, mi pedig indulunk.
Itt az Index nagy kézműveshamburger-tesztje!
április 6., 11:30
Ballada a svéd bableveshez, avagy olykor a legnagyobb művészek is éheznek
A művészet tele van étvággyal.
március 30., 08:23
Ez a történet olyan ritka, mint a fehér holló – ja, nem: fekete
Pierre visszarepít minket az időben, 1969-ben járunk.
március 23., 19:40
Az addig oké, hogy brasserie, de mi is az?
Pierre elment a Lúdlábba, de már mikor?!
március 23., 18:57
Francia gasztronagyágyúk a budapesti Európa-döntőn
Harmath Csabával beszélgettünk.
március 15., 11:56
Petőfi Sándor a csigára bevert egy-két tojást, túrós tésztát
Forradalmi étrend a múltból, ha már március, idus és ifjak.
március 9., 20:31
Akár hisszük, akár nem, Amerikában is ismerik a pacalt
Ez, mondjuk, logikus, hiszen ahol sok a marha, ott sok a bendő.
március 2., 16:51
Tequila vagy pálinka, mert nem mindegy, mit ivott a színész New Yorkban
A történet, amelyben Jávor Pál találkozik Jack Kerouac íróval.
február 23., 18:09
Pierre ismét kirobbantja a Nagy Hamburger Háborút
A történet olyan kusza, hogy mindegy is, milyen volt ez a háború.
február 19., 18:58
A szakácskönyvszerző, aki száz év után feltámadt
Egy rákosligeti ház padlásán talált kézirat és Parti Nagy Lajos féltényprózája kellett hozzá.
Annyi bizonyos, hogy igen ízletes.
február 2., 11:07
Egy emlős magához veheti-e egy másik emlős tejét?
Van olyan, aki szerint ez elképzelhetetlen.
január 19., 17:58
Így változik meg az étkezés házi őrizetben
Mi várható idén a gasztronómiában?
január 13., 18:33
Kuroszava, gasztro, anime és harcművészet – Japán Filmfesztivál magyar felirattal
Húsz filmmel jön el Japán, ha már odautazni bajos.
2021. december 29., 05:50
Így főztek, ezt főzték 2021-ben a séfek, a szakácsok Magyarországon
Pierre ismét nem kímél senkit, igaz, amiről kell, arról előszeretettel mesél, lelkesen.
Az év utolsó napjához közeledve az egyik leggyakrabban tesztelt élelmiszeripari termék került a kollégák tányérjára.
2021. november 1., 06:21
Székelyföldön még lehajolnak a pityókáért
A természetközeli népek kényes egyensúlyban gazdálkodnak még a nagy globalizált világ peremén. A létfenntartás bája.
2021. október 30., 09:45
Itt az Index nagy kakaóscsiga-tesztje!
Kóstoltunk, szenvedtünk, pontoztunk. Aztán jól meglepődtünk.
2021. október 14., 19:15
Ez a világ legkeményebb sajtja
Minél több vizet veszít, annál keményebb lesz a sajt.
2021. szeptember 28., 20:56
Pesten is tesznek gyémántot a koktélospohárba
Az sem baj, ha a szépség elolvad, hiszen ez a lényeg.
2021. szeptember 24., 08:45
"Szutyok hely" - Aki imádja az éttermeket fikázó értékeléseket, annak itt a tökéletes oldal
2021. szeptember 13., 08:32
Százezer ember szavazott arról, hogy hol tárolja a banánt, az almát, az uborkát, a csípős szószt
2021. augusztus 9., 05:59
Kylie Jenner megmutatta, hogy mi mindent eszik egy nap
2021. július 28., 15:05
Körbekóstoltuk a Lupát
Lupa-gasztro-körünk után egy kérdés maradt csak bennünk: milyen sorrendben futhatunk újra neki az élménynek?
2021. július 27., 12:28
60 ezerbe fáj a világ legdrágább sült krumplija
Pezsgőt, libazsírt, aranyat és szarvasgombát is használnak az elkészítéséhez.
2021. július 16., 09:29
A Kővirágban a túrógombóc legyőzte a lazacot
Így indult a gasztroforradalom a Káli-medencében.
Zenész, borász, Etyek brandépítője, reklámszakember, fogadós és traktoros. Ez mind a mai alanyunk.
2021. június 4., 16:56
Bujálkodó kanonok
Kritika, amelyben Pierre megkóstolta a Korhely kínálatát.
2021. június 3., 05:47
Tényleg fekete folyást ittunk kávé helyett?
A jó kávé elkészítéséhez nem csak időre van szükség.
2021. június 1., 20:53
Majecsko, a lengyel cukrász, aki visszatért Majecskóhoz
Retró hangulatú, apró sütis kávéház Budafokon.
2021. május 30., 23:48
Wossala Rozina: a természet számomra egy fantasztikus bölcső volt
A szülei egész életében a példaképei voltak. A délegyházi tavaknál a nagyszülőknél töltötte a nyarakat.
2021. május 23., 12:49
Az Asztalfőn Szlávik János, aki babot enne babbal
A főorvos úr, ha teheti, babot eszik, bárhol jár is.
2021. április 25., 20:45
-
Percről percre
Idén a sztárok is otthon esznek, feltéve, ha rendeltek
Az egészségtudatos étkezés lehet ízdús és igazán változatos is.
2021. április 22., 15:59
Saly Noémi: A magyar konyha nem fogja leigázni a világot
Az őrölt pirospaprika jót tett a magyar konyhának? Hol találjuk az igazi magyar recepteket?
2021. március 20., 16:12
Ketten is bennégtek a gyorsbüfében
Ilyen az, amikor nemcsak az étkezde gyors, hanem a vulkáni hamu terjedése is.
2021. március 15., 11:01
Tejföllel itta kávéját a korabeli celeb, Petőfi
Utolsó vacsoráján bivalytejes puliszkát kapott.
Ha a halra nem iszik meg az ember egy fél liter kadarkát, akkor szegény hal azt hiszi, hogy a kutya ette meg!
2021. március 10., 17:27
Jókuti András világhírűvé tenné a nudlit
Pierre a Világevőt kóstolgatta.
2021. március 7., 11:41
Az Asztalfőn Berki Krisztián, az islerkirály
Mottó: Leginkább az adott napnak élek, mert az az enyém, azt formálhatom.
2021. március 6., 11:07
Tóth Vera, a palkonyai gyüttment vendéglátónak állt
Most kiderül, lehet-e főzés közben énekelni.
Pizza, marhapofa, rib eye: kipróbáltuk, milyen otthon készre sütni-főzni.
2021. március 1., 16:56
Bécsi világsztár magyar felmenőkkel, és megy a levesbe
Tányérhús, ahogyan mindig is szerettük.
2021. február 28., 11:15
Kapor mindhalálig! Az Asztalfőn Lékai-Kiss Ramóna
Eléggé bátor vagyok az ételek kóstolásában. Egyszer megkóstoltam a tengerisünt is, lehet, hogy nem kellett volna.
2021. február 20., 15:44
Cibere vajda Konc király ellen
Kenyérleves? Desszertnek búzacsíramálé? Akár. Ősi praktikák, szigorúan zsír nélkül.
2021. február 15., 15:17
Orbán Viktornak előkóstolója is van
A Terrorelhárítási Központ élelmiszer-biztonsági szakemberei főként a hivatalos programok helyszínein dolgoznak.
2021. február 11., 00:00
Hogy került kalapács alá a két Michelin-csillagos étterem?
Niszkács Anna, az Onyx étterem tulajdonosa volt a vendégünk az Index most induló gasztropodcastjában: Pierre kóstolgat!
Nem mindennapi látvány, de ennek is eljött az ideje.
2021. január 22., 20:08
Az olvasztott sajttól a nyál is összefut a szájban
Tudományosan is tudható, miért ízlik jobban a lágy sajt.
2021. január 20., 20:53
Álommeló karanténkivitelben: Netflixet bámulni, pizzát enni, mindezt 500 dolláros keresetért
2021. január 14., 17:46
Hogyan lehet három Michelin-csillagunk?
Ahogyan azt a nagykönyvben megírták...
2021. január 1., 19:49
Melyik a legjobb pezsgő?
Halkan pukkan, szisszen, bódít. Az index pedig tesztelt, az elérhető árkategóriából.