TÁMOP-1.1.1 – Segítség az újrakezdéshez

2014.06.17. 14:59 Módosítva: 2014.06.19. 20:10
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Egy program, amivel mindenki jól jár! A megváltozott munkaképességű emberek szakmához, munkahelyhez és saját tanácsadóhoz, a munkáltatók pedig 100%-os bérköltség-támogatáshoz, elkötelezett munkaerőhöz és kedvezményekhez juthatnak az NRSZH programjában.

„A megváltozott munkaképességű munkavállalók is képesek száz százalékos teljesítményt nyújtani, a mi feladatunk, hogy segítsünk nekik megtalálni a megfelelő munkahelyet. Az elvesztett képességek helyett a meglévőkre fókuszálunk.” - hangsúlyozta Tatosné Takács Andrea, az NRSZH főigazgató-helyettese, aki hozzátette: „Képzéseket, tanácsadásokat, mentorálást biztosítunk, az egyénre szabott tervek végső célja természetesen a munkahelyhez jutás. A felmerülő költségeket a projekt finanszírozza". Nem csak a potenciális munkavállalóknak éri meg részt venni a projektben. "A munkaadóknak 100%-os bérköltség-támogatást nyújtunk, valamint 100%-ban megtérítjük a munkába járás költségeit is. Amennyiben megváltozott munkaképességű személyt alkalmaznak, mentesülnek a szociális hozzájárulási adó alól és kiváltható a csaknem egymillió forintos rehabilitációs hozzájárulás megfizetése, illetve egyéb adókedvezményeket tudnak érvényesíteni. A megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjáért és foglalkoztatásának elősegítéséért jött létre az Európai Unió támogatásával a TÁMOP-1.1.1-12/1 projekt, amely 11,7 milliárd forintos összköltségvetésével a ma fellelhető legkedvezőbb feltételekkel segíti az újbóli munkaszerzést a megváltozott munkaképességű emberek számára” - tette hozzá Tatosné Takács Andrea.

A támogatási lehetőségekről az országszerte 95 ponton felállított TÁMOP 1.1.1 irodákban, valamint az interneten, az www.nrszh.kormany.hu címen tájékozódhat.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.