Valami készül a felhőben

2014.09.10. 17:48 Módosítva: 2014.09.11. 13:03
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A felhő immár nem az időjárás-jelentésekben megjelenő kellemetlen fogalom, sokkal inkább a mindennapokban is használt, az okos telefonok idejében kézzel fogható technológiai kifejezés. A felhő körülvesz minket még akkor is, ha nem tudunk róla. Jelen van a munkában, az oktatásban, a kutatásban és igen, a szórakozásban is.

Az internet kialakulása egyértelművé tette számunkra, hogy olyan adatbázis építésbe fogott az emberiség, amely megváltoztatja a világot. Gyors és mindenki számára elérhető felhő alakult ki valahol a kibertérben, amelyet a legnagyobb ipari vállalatok táplálnak erőforrással, hardverekkel. Az elmúlt években egyre több résztvevője lett ennek az építkezésnek, amelyhez igyekeznek minél többen hozzáférni, hogy később páholyból figyeljék a lemaradókat.

Ezek a már említett változások soha nem látott gazdasági átalakulásokhoz vezettek, amelyek az „öreg kontinens” egyre komolyabb lemaradását eredményezték. Európában mégis kialakultak szigetek, amelyek együtt lélegezve a technológiával újabb és újabb ötletekkel, újításokkal vonják magukra a világ figyelmét. Magyarország alkotó műhelyéből folyamatosan lépnek elő izgalmas megoldásokat kínáló fejlesztők.

A felhő legnagyobb hazai képviselete, a EuroCloud Magyarország azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az innovációk támogatásán felül minél több európai Cloud computing üzletet (erőforrást, munkahelyet és bevételt) hozzon Magyarországra, azaz a dinamikusan növekvő piacból minél nagyobb szeletet szakítson ki elsősorban hazai ötletek, vállalkozások bevonásával. A magyarországi társulás távlati célja pedig nem titkoltan a EuroCloud fellegvárává tenni Budapestet.

A szeptember 23-án megrendezésre kerülő EuroCloud Konferencia fő mozgatórugója is az, hogy kiemelje a Cloud computing-ot a számítástechnika és a technológia értelmezési tartományából. Az esemény célja, hogy az eddig kizárólag IT szemszögből vizsgált Cloud technológiát gazdasági, kormányzati és fogyasztói aspektusba is helyezze.

Az egész napos esemény lehetőséget ad a téma szakértőinek, valamint a szakmai közönségnek, hogy előadások és egy kerekasztal beszélgetés keretein belül ismerhessék meg a Cloud computing legújabb irányvonalait, és ami a legfontosabb, az IT szektoron túlmutató hatását. Kivételes és formabontó megvilágításba helyezve ezzel az informatika jelenleg egyik legrohamosabban fejlődő területét.

A EuroCloud Magyarország által szervezett konferenciára szeptember 23-án, kedden a Kempinski Hotel Corvinus-ban kerül sor. További információ: e-mailben: conference@eurocloud.hu; vagy weboldalunkon:

http://eurocloud.hu/eurocloud-day-2014-2/

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.