Dunaújvárosi Főiskola–Út a sikerhez

2015.02.11. 11:38 Módosítva: 2015.02.11. 14:05
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Egyedülálló laborpark, gyakorlatorientált képzés, sikeres hallgatók!

Azt már sokan tudják, hogy vidéki főiskolaként egy igazi családbarát intézmény vagyunk fejlett infrastruktúrával. Nálunk a hallgató nem egy NEPTUN kód! Célunk, hogy a hozzánk érkezők olyan képzést kapjanak, mellyel sikeresen el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A műszaki és informatikai tudományágak, a gazdaságtudományok, a társadalomtudomány és a pedagógusképzés területein egyaránt indítunk képzéseket. Nemzetközi főiskola vagyunk számos külföldi és Erasmus hallgatóval, angol nyelvű és kettősdiplomás képzésekkel.

Azt viszont valószínű kevesen tudják rólunk, hogy gyakorlati képzéseinket egyedülálló laborpark biztosítja! Hallgatóink nyitott laborjainkban tanórán, tanórán kívül és a szakkollégiumok keretein belül is fejleszthetik tudásukat. Fáradozásainkat és sikereiket mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos díj és helyezés, melyet elnyernek. S hogy melyek ezek a laborok?

1. BOSCH-LABOR

A Bosch-labort a vibrációs és klímaváltozások által kiváltott öregedések vizsgálatára és rezgésdiagnosztikai méréseket elvégzésére hozták létre. Az oktatás mellett számos ipari partner számára is teljesít megrendeléseket.

2. FELÜLETFIZIKAI LABOR

A laboratórium fő tevékenysége a fémek, műanyagok felületére felvitt bevonatok korrózióval szembeni ellenálló képességének, mértékének, tapadásállóságának, élettartamának és alkalmazhatóságának vizsgálata.

3. GLEEBLE LABOR

A laboratórium, illetve az ott található Gleeble 3800-as termomechanikus szimulátor anyagvizsgálatok és technológiai szimulációk széles skálájának végrehajtására alkalmas.

4. PÁSZTÁZÓ ELEKTRONMIKROSZKÓPOS LABORATÓRIUM

A mikroszkóp fémek, polimerek és kerámiák szövetszerkezetének meghatározására szolgál. 5 detektorral rendelkezik, melyek teljes körű összetétel, orientáció és fázis meghatározást tesznek lehetővé.

5. MAIDLab (Magyar Akusztikus és Ipari Diagnosztikai Vizsgálólabor)

A laboratóriumban ultrahangos és akusztikus emissziós mérések, továbbá rezgésmérések, gyorsulásmérések; kontaktmentes, lézeres sebességmérések; video-endoszkópos vizsgálatok; hő-, és gyorskamerás vizsgálatok; örvényáramú és mágnesporos vizsgálatok végezhetők.

Laborjainkba hallgatóink nemcsak tanórán, hanem azon kívül is csatlakozhatnak és részt vehetnek kutatásokban. Sőt! Rátermett, innovatív fiataljaink sikert sikerre halmoznak. Mint például Agócs Mihály, a Dunaújvárosi Főiskola harmadéves gépészmérnök hallgatója, egyben a MAIDLab ifjú kutatója, aki a 2014. október 16-17-én megrendezésre kerülő Innotrends Hungary Konferencián Kocsó Endre kollegájával a HUNINNO Innovációs Díj pályázaton 1. díjat nyert.

Agócs Mihályt kérdeztük:

Székesfehérvárról érkeztem a főiskolára. Már régóta tudtam, hogy gépészmérnök szeretnék lenni, így a legközelebbi intézményt kerestem. Közel 3 év távlatából azt kell mondanom, hogy sokkal többet kaptam, mint amire számítottam! A laborpark sokkal színvonalasabb és nyitottabb, oktatóim tárt karokkal fogadtak mindenhol és támogattak mind tanulmányaimban, mind kutatásaimban. Lehetőséget kaptam TDK dolgozat, majd OTDT munka megírására, sőt a főiskolán futó projektekbe sikerült bekapcsolódnom. Így kerültem kapcsolatba a roncsolásmentes anyagvizsgálatokkal és lettem a MAIDLab munkatársa. A laborban kutatás-fejlesztéssel is foglalkozhattam! Kocsó Endre kollégámmal kifejlesztettük 3D-UT Pásztázó Akusztikus Mikroszkópot, mellyel elhódítottuk a HunInno Innovációs Díj első helyét; a szakmai elismerés mellé pedig egy rangos prágai különdíjat is. Távlati terveimben szerepel a gépészmérnök Msc elvégzése itt a főiskolán, illetve kutatásaim folytatása a MAIDLab-ben. Nekem megérte, hogy a Dunaújvárosi Főiskolát választottam! Csak biztatni tudom a most felvételizőket: a Te jövőd, a Te döntésed! Itt a helyed!

Felvételi 2015! Dunaújvárosi Főiskola – Út a sikerhez!

Bővebb információ: www.duf.hu; Felvételi Iroda (25/551/177)

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.