2017.08.03. 09:59 Módosítva: 2017.08.03. 15:42
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Augusztus 17-én indul az ország legnagyobb nemzetközi kézműves fesztiválja, a Mesterségek Ünnepe. A rendezvény fő témája a hímzés, díszvendég Mongólia, de több országból is érkeznek kézműves mesterek.
01

Idén augusztus 17. és 20-a között 31. alkalommal rendezik meg a hagyományőrző kézművesség legkiválóbb képviselőinek fesztiválját a Mesterségek Ünnepét. Az ide látogatók megismerhetik és kipróbálhatják a népi mesterségeket.

03

A több mint 800 hazai és határon túli mester mellett idén a díszvendég Mongólia, de lesznek jakut-földi, a szahalin-szigetről, üzbég, kínai, tadzsik, kirgiz, türkmén, kazahsztáni és algériai mesterek is. Megtudhatjuk, hogy kik azok a szahák, találkozhatunk a leghíresebb jakut mamutcsont faragóval, üzbég szőnyegszövővel, mongol íjkészítővel, türkmén selyemfestővel.

02

Az idei év kiemelt témája a hímzés, a magyar népi díszítőművészet egyik leggazdagabb ága. A reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódóan kiállítás nyílik a Budapesti Történeti Múzeumban, emlékoszlopot faragnak, valamint 25 fejfát állítanak ki szabadtéri kiállítás keretében.

Újra itt a Mesterségek Ünnepe!

Az idei fesztivál egyik különleges programja a IV. Nemzetközi Kovácstalálkozó, fő témája a -több száz éven keresztül megfejthetetlen- tűzi hegesztéses eljárás, amellyel a Notre Dame kapujának vasalatait készítették hajdanán.

06

A szervezők mindezek mellett táncelőadásokkal, gyermekjátszókkal, koncertekkel várják az érdeklődőket. Lesz néptánc többek között Baskíriából és Grúziából, a hazai fellépők között pedig ott lesznek Lajkó Félix, a Szent Efrém Férfikar és Szokolai Dongó Balázs, Csizmadia Anna és zenekara, a Tükrös Együttes, Zsikó Zoltán és zenekara, a M.É.Z. együttes, Csoóri Sándor és fiai, a Romengó, és sokan mások.

07
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.