A Szigeten teszteltük a Honor 9-et

2017.08.11. 13:07 Módosítva: 2017.08.11. 16:56
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Egy telefon számára talán ez egyik legnagyobb megmérettetés lehet túlélni egy napot egy fesztiválon. Éppen ezért ellátogattunk a Sziget fesztiválra, hogy megtudjuk, mire is képes valójában az új Honor 9.

Írta: Varga Balázs, Anonim Gamer

Index nyitókép

Már a fesztiválra való eljutásban nagy segítségünkre volt a készülék, amely folyamatos navigáció futtatása mellett is csupán kevés töltést vesztett, ezzel növelve az önbizalmunkat, hogy az eszközt bátran használjuk egész nap, nem törődve azzal, hogy mikor fogunk lemerülni. A Honor 9 amúgy 9V2A gyorstöltés funkcióval is rendelkezik, amellyel fél óra alatt akár 40%-ra is feltölt.

Akkumulátor státusza az akkukímélő mód bekapcsolása előtt és után
Akkumulátor státusza az akkukímélő mód bekapcsolása előtt és után

A képernyő is hozza a csúcskategóriához méltó szintet - a FullHD-s IPS kijelző elég fényes alapból is, de a Honor 9, amilyen kis okos, közvetlen napfényben a maximum fölé képes emelni a fényerőt, ezzel még olvashatóbbá téve a képernyőt. És valóban, egész nap tűzött a nap, és egyszer sem volt problémám azzal, hogy ne láttam volna rendesen a kijelzőt.

Mind az úton, mind pedig a fesztivál területén gyakran volt szükségünk különféle alkalmazások használatára, mint közösségi appok , navigáció, Google, vagy a Sziget hivatalos alkalmazása. Hála a telefon igencsak erős hardverének, a HiSilicon Kirin 960-as 8 magos processzornak, valamint a 4GB RAM-nak az alkalmazások egyetlen megakadás nelkül, egytől egyig tökeletesen működtek. Ez azonban nem csak a zászlóshajók szintjét hozó hardver, hanem az EMUI interfész érdeme is, amely amellett, hogy az alap Android rendszerhez rengeteg kényelmes és hasznos funkciót ad hozzá, a rendszert is felgyorsítja, ezzel a lehető legjobb felhasználói élményt adva. Ami valljuk be nem az utolsó dolog, amit az ember néz, ha új telefon után kutat.

Bár nem volt célunk, és egyszer sem toltuk az emberek arcába, azért volt akinek a szeme megakadt a telefon különleges megjelenésén - termeszetesen a pozitív értelemben. Az új gleccserszürke szín egy igazán egyedülálló külsőt ad a telefonnak, és be kell vallanom, nekünk is borzasztóan tetszett.

Design kép

Most pedig térjünk rá a Honor 9 egyik legnagyobb erősségére, a kamerára.
A telefon duál kamerával rendelkezik a hátlapon, egy 12MPx-es színes, és egy 20Mpx-es fekete-fehér, vagy monokróm lencsével. Ezek együttes munkája pedig egy olyan fotózási élményt nyújtott, amire még mi sem számítottunk.

basic1

A hagyományos fotók is gyönyörűek, a színadatot a kisebb, míg a fényadatot a nagyobb felbontású lencse gyűjti be, ezzel nagy felbontású, nagy kontrasztú, éles képet adva.

basic2

A személyes kedvencünk azonban a monokróm funkció. Ameddig az ember nem használta, nem érti, miért is olyan jó színek nelkül fotózni. Szerintem a képek magukért beszélnek, minden egyes fotó egy sokkal drámaibb hangsúlyt vesz fel ezzel a kompozícióval. Én magam a telefonos fotózas nagy fan-ja vagyok, és el kell mondjam, egy ilyen kamerát én nagyon szívesen látnék minden telefonban.

A második kedvenc a Wide Aperture mód volt, vagy ahogyan mi hívtuk, a fókuszálós. A telefon, felhasználva a két lencséből érkező adatot, képes megmondani, mi van közel, és mi van a távolban, majd ennek megfelelően egy mélység effektet ad a képekhez. A fókuszpontot akár a fotó elkészítése után is áthelyezhetjük a képen, ezzel megváltoztatva a kép karakterisztikáját.

w4
w4

Emellett még egy egész halomnyi mód közül választhatunk, az éjszakai fotóktól kezdve, a hosszú exponálási idős képeken át egészen a HDR-ig, és még sorolhatnám.

m9
SC3.png

Persze amellett, hogy jó fotókat készít, a Honor 9 videórögzítésben sem marad el.
Maximális felbontása videó esetében 4K, amely hatalmas részletességgel örökít meg mindent.
Az általunk leginkább preferált beállítás a 1080p 30 FPS volt, aminek a használatakor a telefon úgy stabilizálja a videót, mintha egy drónnal repülnénk, de legalább is egy elég drága Gimble-t vettünk volna.

Elérhető továbbá 60 FPS is FullHD felbontásban, valamint slow motion mód 720p-ben.

A telefon nem okozott csalódást nehezebb fényviszonyok között sem, akár fotót, akár videót készítettünk. A kamera teljesítménye teljesen elfogadható volt még gyenge fényviszonyok között is.

A szelfi rajongók is örülhetnek, hiszen az előlapi kamera is tökéletesen megfelel az elvárásoknak és rövidebb videók készítésére is kitűnően használható.

És ez az összes anyag ráfért a telefonra, hála az alapmodell 64GB-os belső tárhelyének.

dark2

Az egésznapos megmérettetések pedig a hajnali órákra merítették le a telefont, ami egy nagyon ritka hosszú teljesítmény azzal számolva, hogy legalább 1 órán keresztül navigált minket, majd közel 200 képet és 70 videót készített, miközben folyamatosan használtuk az applikációkat is.

selfie1

A hazafelé tartó vonatúton pedig volt szerencsém meghallgatni néhány előző nap felvett videót, ami megerősített arról, hogy a mikrofon és hangszóró minősége is elsőosztályú. Itt most a média hangszóróról beszélünk, a telefonáláshoz használt hangszóró magas minőségét, és főleg hangerejét már előző nap bebizonyította, mivel néhány hívást is le kellett bonyolítanunk az óriási hangzavarban.

A verdiktem az, hogy a Honor 9 hivatalosan is Fesztivál-álló, emellett pedig az egyik legjobb kamerával rendelkező telefon, amivel valaha találkoztam.
A megjelenése egyszerre visszafogott és hívogató, a hangszóró hangja tiszta, és elég hangos, az üzemidő fantasztikusan hosszú, főleg az akkukímélő móddal. A fantasztikusan optimalizált rendszert egyszerűen öröm volt használni.

A készülék hivatalos ismertetője:
http://www.hihonor.com/hu/products/mobile-phones/honor9/index.html

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.