Kihívás a fiataloknak felkelni

2018.01.31. 13:42
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Ha Ön 18 és 35 év közötti, magyar lakos, akkor valószínűleg használ „szundit” ébresztésnél, hasznosnak tartja ezt a funkciót, mégis előfordul, hogy elalszik, és szeretne több időt reggelente.

Az NRC kutatói a NESCAFÉ felkérésére az ébredési és reggeli szokásainkat vizsgálták a 18–59 éves lakosság körében. A felméréssel többek közt arra keresték a választ, hogy az okostelefonok terjedésével arányosan növekszik-e a szundifunkciót használók száma, valamint arra, hogy a késleltetett ébresztés miként hat a reggeleinkre.

GettyImages-495772352 (2)

A válaszokból kiderült, hogy nem szeretjük a véletlenre bízni azt, hogy időben felkelünk-e: a megkérdezettek 86%-a valamilyen rendszerességgel használ ébresztőt. Azok közül pedig, akik szundiképes eszközre ébrednek leginkább a fiatalok (18–35 évesek) használják a funkciót. Ennek a korosztálynak a 61%-a szokott beállítani, nagy részük felkelés előtt legalább kétszer visszaalszik, és több mint felük egyenesen hiányolná, ha nem lenne szundigomb.

Ugyanakkor a késleltetett ébresztést nemcsak a „szundizó” fiatalok, de a funkciót használók összessége is többnyire pozitívnak tartja. Azzal az állítással, hogy a reggeli szundizás inkább káros, mint hasznos mindössze 25%-uk értett egyet.

Mindeközben a 18–29 évesek 70%-a állítja, hogy nehezére esik az ébredés, és közel 68%-ukkal pedig időnként megesik, hogy elalszik. Ugyanakkor a napindítás általánosságban sem túl örömteli. A vizsgált lakosságnak csupán a 23%-a elégedett a hétköznap reggelekkel úgy, ahogy most vannak, és jelentős hányada nem bánná, ha több ideje lenne az elindulás előtt. A legtöbben az olvasást, reggelizést vagy edzésre járást építenék be a korai órákba, ha ilyenkor több időt tudnának szakítani magukra.

Érdekesség, hogy a reggeli kávézóknak (57%) általánosságban jobban indul a napja: közülük kevesebben állítanak be szundit, könnyebben ébrednek, kevésbé heverésznek, kisebb arányban nyűgösek és kapkodnak, mint azok, akik egyáltalán nem vagy a nap folyamán csak később kávéznak.

Ha szeretné könnyebben indítani a napot, jelentkezzen a NESCAFÉ Szundi Kihívásba a jatek.nescafe.hu oldalon!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.