Lakást venne? Most százezereket spórolhat meg!

2018.10.16. 14:35 Módosítva: 2018.10.17. 15:49
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme az öt legfontosabb tipp!

Továbbra is sokan érdeklődnek a lakásvásárlás iránt, hiába növekedtek meg az árak az utóbbi időszakban. Az alacsony kamatoknak köszönhető mérsékelt törlesztők hatására sokan finanszírozzák a vásárlást Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelből.

iStock 000033146302 Large retus


1. Hosszú időn keresztül változatlan törlesztő
A Raiffeisen Banknál hosszú időre, 5 vagy 10 évre is  fixálhatja a kamatot. Ezzel  előre kiszámítható, hogy  mennyit kell havonta fizetnie. Léteznek a futamidő végéig fix konstrukciók is!


2. Vegye igénybe a kedvezményeket!
A  különféle kamatkedvezmények igénybevételével csökkenthető a havi törlesztőrészlet. A Raiffeisen Banknál például négyféle kedvezményt is kínálnak, ráadásul ezek egy része kombinálható is. Ide kattintva tudja kiszámolni, mennyit kellene fizetnie havonta, ha hitelből szeretne lakást vásárolni.


3. Spórolja meg a bútor árát!
Lakásvásárlás után általában fix kiadás az új ingatlan bebútorozása. Ma már szebbnél-szebb megoldások közül lehet választani, ráadásul ezek árát akár már a hitelfelvételnél megtakaríthatja: a Raiffeisennél a 10 éves kamatperiódusú, és a futamidő végéig fix kamatozású Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel esetében most nincsenek induló díjak, sőt, a közjegyzői díjat is  visszafizetik. A megtakarított összeg akár 130.000 forintnál is több lehet 5 milliós hitelnél, hogy pontosan mennyi, ezzel a kalkulátorral kiszámolhatja.


4. Élvezze a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek előnyeit!
Ha a 10 éves kamatperiódusú hiteltípust választja, 10 évig változatlan törlesztőrészlettel számolhat. A kamatot a Magyar Nemzeti Bank a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre vonatkozó pályázati kiírásban  maximalizálta. A hitelkamat ráadásul a fenti kedvezményekkel tovább csökkenthető.  Amennyiben hitelét gyorsabban szeretné visszafizetni, kedvező díj mellett teheti meg: a részleges és teljes előtörlesztés díja az előtörlesztett összeg 1%-a. Lakástakarék-pénztári megtakarításból történő előtörlesztés díjmentes.


5. Költözzön be akár néhány hét alatt!
A kölcsönhöz gyorsan hozzájuthat: a hitelbírálati határidő az értékbecslés rendelkezésre állásától számított 15 munkanap. A kölcsön kifizetése a feltételek teljesítésétől számított 2 munkanapon belül megtörténik.

Több kérdése van, vagy tovább számolgatna? Itt megteheti!


Nyisson ajtót új otthonára a Raiffeisennel!

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 10 éves kamatperiódussal, vásárlásra.
130 ezer forint megtakarítással, 5 millió forint hitelösszegnél: induló díjak nélkül, a közjegyzői díj visszatérítéssel.

THM: 4,80% – 5,85%

A hitelhez vagyonbiztosítás szükséges

Az akció 2018.10.01-től 2018.11.30-ig beadott igénylések alapján kiállított Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel ajánlatokra érvényes.

A THM meghatározása az aktuális feltételek és hatályos jogszabály figyelembe vételével történt, ugyanakkor nem tartalmazza a fedezetül szolgáló ingatlanra vonatkozóan kötendő vagyonbiztosítás díját. A feltételek változása esetén a THM mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. 
Reprezentatív példa: hitelfelvétel célja használt lakás/ház vásárlása; a hitel teljes összege 5 000 000 Ft; futamidő 20 év; törlesztőrészletek száma: 240; hitelfelvételkor fizetendő összes díj és költség: 0 Ft, közjegyzői díj visszatérítésre kerül; kamatozás módja / hitelkamat típusa: 10 éves kamatperiódusban rögzített, 10 évente a H2K kamatváltoztatási mutató alapján változik; a hitel teljes díja 3 390 785 Ft; a teljes visszafizetendő összeg 8 390 785 Ft; havi törlesztőrészlet 34 962 Ft; induló kamatláb  mértéke 5,70%; THM: 5,85%. A hitel fedezete ingatlanra bejegyzett önálló zálogjog. Hitelező: Raiffeisen Bank Zrt.

A THM kiszámítása: 2018. 10. 01-től érvényes Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel 10 éves kamatperiódusú kondíciók, 5 000 000 Ft hitelösszeg, 20 éves futamidő és 1 ingatlanfedezet bevonásával. A legalacsonyabb THM a maximális kedvezmények igénybevétele - elsődlegességi, jövedelem, alacsony finanszírozási kedvezmények – alapján, a legmagasabb THM kamatkedvezmények nélkül került kiszámításra. Az aktuális feltételeket a mindenkor hatályos Raiffeisen Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel Kondíciós Lista, a Lakossági Üzletszabályzat és az Általános Üzleti Feltételek tartalmazzák.
A megtakarítás kiszámítása: közjegyzői díj 40 800 Ft, értékbecslési díj 30 480 Ft, folyósítási díj 37 500 Ft, fedezetellenőrzési díj 7 200 Ft, zálogjog földhivatali bejegyzési díj 12 600 Ft, térképmásolati díj 2 400 Ft, összesen 130 980 Ft.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.