Egymillió négyzetméter 20 év alatt

2019.10.14. 16:33 Módosítva: 2019.10.15. 08:32
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A WING két évtizede formálja innovatív fejlesztéseivel a főváros arculatát

Húsz év, egymillió négyzetméternyi fejlesztés, Budapest arculatát meghatározó épületek – egy mondatban így foglalható össze a WING Zrt. 1999-es megalakulása óta eltelt két évtized. A fővárosban járva lépten-nyomon a legnagyobb magyar ingatlanfejlesztő munkáiba köszönnek vissza, elég csak a Telekom székházra, a Duna-parti Ericsson székházra, vagy az ibis Styles Budapest Airport Hotelre gondolnunk. Magyarország vezető ingatlanfejlesztője világszínvonalú épületeket valósít meg itthon és tevékenysége révén megoldást nyújt a hazánkban működő vezető vállalatok hosszú távú ingatlanigényeire.

Telekom tiba

A cég a kezdeti időszakban az iroda- és székházfejlesztésekre specializálódott: számos multinacionális vállalat talált otthonra WING által fejlesztett irodaházban, így például az E.ON, az Allianz, a GE, a Telekom vagy az Ericsson is. Az évek során folyamatosan bővült a vállalat tevékenységi köre és immáron a fő tevékenységnek számító irodafejlesztés mellett az ingatlanpiac összes szegmensében jelen van: az ipari, logisztikai, a kiskereskedelmi, és a szállodai, illetve a lakóingatlanok piacán egyaránt sikeresen megvetette a lábát a WING. Olyan, a főváros arculatát meghatározó épületek köthetők a vállalat nevéhez, mint az Átrium Park, a Millenáris irodaházak, a MOM Park, A Corvinus Egyetem új épülete, a Wizz Air Training Center, az East Gate Business Park, vagy a díjnyertes Kassák Residence lakópark. Húsz év leforgása alatt összesen egymillió négyzetméternyi terület született a WING által és további 325 000 négyzetméternyi fejlesztés van jelenleg is folyamatban, vagy áll tervezési fázisban.

LOUNGE AKTUALIS ALLAPOT 6

A WING két évtizedes tevékenysége bővelkedik a „legekben”. Általa épült fel az ibis Styles Budapest Airport Hotel, az ország legelső és máig egyetlen repülőtéri szállodája. Szintén a WING fejlesztésében valósult meg a nemrégiben átadott Telekom székház is, amely bruttó 105 000 négyzetméternyi területével és BREEAM Excellent minősítésével ma hazánk legnagyobb és legkörnyezetbarátabb irodaépülete.

ibis36

Az ingatlanfejlesztés ugyan a leglátványosabb, mindazonáltal csak az egyik lába a vállalatnak. A WING jelentős befektetői tevékenységet is folytat, és a meglévő mintegy 740.000 négyzetméternyi, vegyes profilú saját portfolió mellett aktívan keresi az új piaci lehetőségeket. Vonatkozik ez a potenciállal kecsegtető megvásárolható ingatlanokra, de a tőkepiacokra is. A cég nyitottságára jellemző, hogy a WING hajtotta végre a magyar ingatlanpiac első kötvénykibocsátását 2016-ban, amelyet a nagy sikerre való tekintettel azóta további kötvényprogramok követtek.

e47

Leányvállalatain keresztül a WING az ingatlanszolgáltatói területen is jelen van. A NEO Property Services az ország piacvezető ingatlanüzemeltető vállalata, amely vezető hazai nagyvállatok számára lát el faciliy management és property management szolgáltatásokat. Míg az Aspectus Architect elsősorban a WING épületek tervezésében és belsőépítészeti kialakításában vállal kulcsszerepet.

Húszéves fejlesztői szakértelemmel a hátunk mögött, vezető ingatlanvállalkozásként folyamatosan keressük az új üzleti és fejlesztési lehetőségeket. A célunk a vállalat alapítása óta nem változott: értékteremtés mind építészeti, mind funkcionális, mind pedig gazdasági értelemben. Az általunk fejlesztett irodákkal és székházakkal szó szerint és átvitt értelemben is véve új munkahelyeket teremtünk. Bízunk abban, hogy ezekkel a fejlesztésekkel hozzá tudunk járulni hazánk versenyképességének javításához. A működésünk során szakmai tapasztalatainkra és stabil pénzügyi hátterünkre építünk, a hátteret pedig a partnereink által jelentett bázis, tisztességgel végzett munka és a hozzáértő csapat adja. Elmondható, hogy a WING minden területen a legmagasabb minőséget képes nyújtani

mondja Noah Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója.

A hazai sikerek után a WING külföldi terjeszkedést is tervez. 2018-ban már a cég tulajdonába került két szófiai irodaház, és további befektetési lehetőségeket keresnek régiós szinten, azzal a szándékkal, hogy a hazai piac mellett nemzetközi szinten is értéket teremtsen.

További információ: www.wing.hu

bloggif 5da48511bf6a1.png
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.