A Föld bajnokai fenntarthatóan közlekednek. Csatlakozz!

2021.11.18. 08:56
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Hoztunk 6 tippet, hogy közlekedhetsz zöldebben. A Föld is hálás lesz és nyerhetsz is vele!

Közlekedni muszáj. Munkába menet, iskolából jövet, ha bulizni, vásárolni megyünk, vagy a gyerekért az óvodába. De nem mindegy, hogyan. Íme, 6 tipp, hogyan közlekedhetsz zöldebben! Ráadásul, ha csatlakozol az E.ON kihívásához, másokat is inspirálhatsz és nyerhetsz is.

eon mobilitas 1 index cikkkep 727

Legyél a Föld bajnoka!

Válaszd az e-mobilitást: utazz e-autóval ha teheted, vagy pattanj fel egy elektromos rollerre vagy blinkee.city elektromos robogóra.

  • Pattanj biciklire: A biciklizés javítja a vérkeringésedet, jó hatással van a vércukorszintedre és megmozgatja az ízületeidet.
  • Használd a zöld közösségi közlekedést: választhatod a trolit, a metrót, a villamost vagy ha van a városodban az elektromost a dízelmotoros buszok helyett. Ha nyaralni mész, rövidebb távon utazz inkább vonattal.
  • Szervezz telekocsit munkába menet: ajánld fel a kollégáidnak, hogy utazzatok együtt munkába és máris csökkentettétek az addigi károsanyag-kibocsátásotokat.
  • Próbálj ki egy új, zöld közlekedési eszközt: már szinte el is felejtetted, milyen rollerezni? Térj vissza a gyerekkori kedvencedhez, meglátod, milyen szórakoztató!
  • Gyalogolj: ha naponta 10 ezer lépést megteszel, fittebb, egészségesebb életet élhetsz. Kell ennél több?

Eljött a tettek ideje, legyél Te is a Föld bajnoka!

A Föld bajnokai kihívást az E.ON Hungária Csoport hívta életre, hogy segítsen a fenntartható gondolkodást egyre inkább a mindennapok részévé tenni. Az E.ON hisz az összefogás erejében, és abban, hogy közösen mérsékelhetjük az éghajlatváltozás negatív hatásait.

eon mobilitas 2 index cikkkep 727

Az E.ON fenntartható szolgáltatásaival, megoldásaival és energiahálózatának folyamatos, innovatív fejlesztésével azon dolgozik, hogy zöldebbé tegye az otthonok, cégek és városok mindennapjait. Az energiavállalat fő célja, hogy 2030-ig felére csökkentse károsanyag-kibocsátását, 2050-re pedig karbonsemlegessé tegye működését.

Vegyél részt az E.ON játékában, fotózd le, hogyan teljesíted a fenti kihívások egyikét, és oszd meg itt vagy az Instagramon!

Gomb: Részt veszek a kihívásban!

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.