Indul a Tatabánya Erőmű Akadémia!

TBE Cover 1080x608px (1)
2023.07.07. 09:42
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
A Tatabánya Erőmű Kft. 125 éves történelmében egyedülálló feladatra vállalkozott.

Dr. Sámuel Emese, a cég ügyvezetője kiemelte: 2023. augusztus elsejével indítják el a Tatabánya Erőmű Akadémiát. Első alkalommal terveik szerint 5 fővel kezdik meg oktatási tevékenységüket, melynek eredményes elvégzése után a tanulók erőművi gépész szakképesítést szerezhetnek. Az Erőmű Akadémiába felvételt nyert tanulók munkaviszonyban, szerződés alapján havi munkabérben részesülnek, mely az oktatás sikeres teljesítését követően tovább emelkedik, hiszen a végzetteket a képzettségnek megfelelő munkakörben alkalmazzák majd.

A Tatabánya Erőmű Kft. amely Tatabánya távhő rendszerének és közintézményeinek alapvető hőforrása és legfontosabb feladata a mintegy 23.000 lakás és számos intézmény fűtési és használati melegvíz ellátásához szükséges hőenergia előállításaterve egyébként tökéletesen illeszkedik folyamatos innovációik sorába. Korábban már két földgáz tüzelésű gőzkazánt alakítottak át biomassza tüzelésűre, valamint egy új biomassza tüzelésű forróvíz kazán létesítését követően a tevékenység során több mint 90 %-ban megújuló, a fennmaradó részben pedig fosszilis, földgáz tüzelőanyagot használnak fel. Így járulnak hozzá a hazai munkahelyek megtartásához, a tüzelőanyagimport-kitettség csökkentéséhez, ezzel együtt pedig a Nemzeti Energiastratégia által rögzített elvárások megvalósításához is. További céljuk, hogy Tatabányát 100 százalékban biomassza alapon termelt távhővel lássák el, minél több ipari fogyasztót is megnyerve a gázról a környezetbarátabb és olcsóbb távhőre történő átállásra. Dr. Sámuel Emese hangsúlyozta, hogy a képzésben résztvevőket több évtizedes erőműves szakmai múlttal rendelkező oktatók tanítják majd 2024 októberéig. Érdemes jelentkezni, hiszen a felvettek a havi bruttó 400 ezer forintos bér mellé évi nettó 450 000 Ft értékű Cafeteria juttatást, 13. havi fizetést, 4,5% összegű nyugdíjpénztári hozzájárulást, a GKM rendeletben rögzített áramdíjkedvezményt, valamint gépkocsival történő munkába járási támogatást is kapnak nettó 35Ft/km összegben. Amennyiben valaki Tatabányától távolabbi településről érkezne, albérleti támogatásban részesül.

TBE Banner 727x409px v1 (1)

Dr. Sámuel Emese elmondta, hogy elsősorban olyan műszaki érdeklődésű jelentkezőket várnak, akik már elmúltak 25 évesek, érettségizettek, esetleg technikumi végzettséget szereztek, képesek az önálló, felelősségtudatos problémamegoldásra, jól kezelik a stresszhelyzeteket, elhivatottak, csapatjátékosok, tudnak rendszerszinten gondolkodni, ismerik az MS Office-t és a tanulást követően vállalnak folyamatos műszakot. Mivel a munkagyakorlat nem elvárás, így a Tatabánya Erőmű Akadémia egyaránt várja pályakezdők és sok éves, akár évtizedes munkatapasztalattal rendelkezők jelentkezését is.

A képzés célja, hogy a felvételt nyertek a turbinák, a gázmotorok, a biomassza gőzkazánok, illetve a gázos gőzkazánok üzemeltetésén túl, a forróvizes biomassza kazánt, sőt még a hőtároló üzemeltetését is megtanulják. A képzés 2023. augusztus elsején indul, a végdátum pedig 2024. október hónap közepére kalkulálható, amikorra minden elméleti és gyakorlati vizsga letételére sor kerül. A sikeres vizsgát tettek jogosultak lesznek az erőművi gőzkörfolyamat főberendezéseinek és technológiai rendszereinek helyszíni felügyeletére és vezénylő központból való teljes körű, az adott gyártó utasításainak megfelelő biztonságos üzemeltetésére, teljesítményszinttől függetlenül. A képzés végén a tanulók erőművi gépész szakképesítést szerezhetnek, mely magában foglalja egyrészt az erőművi kazángépész, másrészt az erőművi gőzturbinagépész képesítést. Ezen képesítések hosszú távú munkalehetőséget biztosítanak a Tatabánya Erőmű Kft-nél.

A Tatabánya Erőmű Akadémia képzéséről a https://akademia.tber.hu elérhetőségen lehet további részleteket megtudni, illetve jelentkezni.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.