Itt az olimpia – éremért mennek Párizsba női vízlabdázóink

Index-1920x1280
2024.07.24. 16:51
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.

Szilágyi Dorottya és Rebecca Parkes, a DIGI-Eger Vízilabda Klub sokszor bizonyított játékosai elárulták, mi a csapat célja az ötkarikás játékokon.

A nyár első felében a Labdarúgó-Európa bajnokság dominált, a sportrajongók azonban nem maradnak csemege nélkül, hiszen a másik nagy esemény még csak most kezdődik! Július 26-án indul Párizsban a 33. modernkori olimpia. A szokásokkal ellentétben a megnyitó ezúttal nem az olimpiai stadionban zajlik, hanem a Szajna 6 kilométeres szakaszán, hajókkal vonulnak fel a sportolók. Élőben több mint félmillió ember követheti majd a nyitóceremóniát, a digitális felületek előtt pedig nagyságrendekkel nagyobb érdeklődés várható.

A magyarok többsége is a képernyők előtt izgul majd a hazánkat képviselő olimpikonokért.

A csapatversenyek közül a magyar vízilabda meccsek különösen izgalmasnak ígérkeznek. A női válogatottban a DIGI-Eger Vízilabda Klub mindkét olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres világbajnoki ezüstérmes játékosa, Szilágyi Dorottya és Rebecca Parkes is képviseli hazánkat. Őket kérdeztük az olimpiai előtt:

- Nem ez az első alkalom már, hogy nemzetközi sporteseményen képviselitek az országot, mégis, a négyévente rendezett olimpia kiemelt figyelmet kap. Milyen élőben az olimpiai hangulat, mennyit számít és milyen érzés, amikor a lelátókról a magyar szurkolók élőben bíztatják a csapatot?

Szilágyi Dorottya: A magyar szurkolók előtt le a kalappal! Bárhol is járunk a magyar csapattal, olyan még soha nem történt, hogy ne lett volna a lelátón legalább egy magyar lobogó! Ezúttal is köszönöm nekik, sokat jelentenek! Sajnos a pandémia okán, a tokiói olimpián nem volt részem ezt a hangulatot igazán megélni, hisz nézők nem látogathatták a mérkőzéseinket, de így is rengeteg pozitív energiát, támogatást kaptunk otthonról.

Szilágyi Dorottya - Fotó: Lénárt Márton
Szilágyi Dorottya - Fotó: Lénárt Márton

Rebecca Parkes: Ahogy Dorottya említette sajnos Tokióban nem volt alkalmunk átélni ezt a semmivel sem összehasonlítható hangulatot, amivel azután a 2022-es budapesti vízilabda-világbajnokságon a szurkolók megajándékoztak minket. Ugyanakkor legalább ennyire sokat számított az a sok-sok on-line felületen érkezett üzenetet, bíztatás és videós támogatás, amit kaptunk szurkolóinktól, amelyekre örökké emlékezni fogok.

- Milyen eredményre számítotok, mivel lennétek elégedettek?

Szilágyi Dorottya: Az elmúlt világversenyeken is látszódott, hogy sok csapat képes igen jó teljesítményre, köztük mi is. Azon dolgozunk, hogy az olimpiai női vízilabdatorna záró mérkőzésén is szurkolhassanak nekünk a magyarok.

Rebecca Parkes: Azt hiszem, bármelyik sportolót kérdeznénk meg, ugyanazt a nyilvánvaló választ adná. Természetesen örülnék egy bizonyos színű éremnek, de annak az érzésnek is, hogy a csapat és én is mindent beleadtunk és kitartóan küzdöttünk minden egyes mérkőzés végéig. Már ez is fantasztikus érzés!

Rebecca Parkes - Fotó: Lénárt Márton
Rebecca Parkes - Fotó: Lénárt Márton

- A családtagok, barátok hogyan követik az eseményeket? Élőben, vagy otthonról, tévé előtt szorítanak a sikereitekért, esetleg inkább nyilvános helyen izgulnak értetek?

Szilágyi Dorottya: A nagy világversenyeken édesapám mindig ott volt, élőben követte az eseményeket, így lesz ez Párizsban is. Édesanyám is igyekszik személyesen ott lenni a fontos pillanatokban. Jó érzés volt, hogy Dohában meglepett az édesapám, és a kishúgommal együtt érkezett a család. A család itthon lévő apraja-nagyja ilyenkor nagyon szurkol; a tévéképernyő előtt és számos bíztató üzenetet küldenek, egy részük pedig ott lesz a francia fővárosban is. Különlegesek lesznek e tekintetben az ötkarikás játékok, mivel a vőlegényem, Kovács Cs. Tamás szintén jelen lesz vízilabda-játékvezetőként.

Rebecca Parkes: Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy a szüleim, a testvérem, a menyasszonya és a párom az olimpián fog bíztatni bennünket. Sajnos a húgom nem lehet ott, de tudom, hogy Kínából is hallani fogom, ahogy őrülten szurkol.

5585 DIGI nyari olimpia Index GIGA 727x409px v2 (1)

- Ti inkább a csendes szurkolók közé tartoztok, vagy teljes átéléssel adjátok át magatokat a szurkolásnak, ha éppen nem a vízben küzdőtök a klub sikereiért?

Szilágyi Dorottya: Én inkább a visszafogott szurkolók táborát erősítem :)

Rebecca Parkes: Teljesen elkötelezett klubszurkoló vagyok. Szeretem nézni, hogy mit érnek el a meccseken és követem a sikereiket.

„Ahogyan az egész országban, úgy Egerben is komoly története van a szurkolói kultúrának” – avat be a kulisszatitkokba Sütő Gergő, a DIGI-Eger Vízilabda Klub kommunikációs vezetője. „Büszkék vagyunk arra, hogy Dorka és Rebecca a legmagasabb szinten képvisel minket, ehhez mérten adunk meg minden támogatást nekik. A Klub életében aktív szerepet vállalnak a szurkolók, utánpótlás korú játékosok, szülők, akik social media felületeinken, kivetítő előtt, vagy akár személyesen is szurkolnak a lányoknak. Minden eredményről, történésről azonnal beszámolunk, hiszen hatalmas várakozás előzi meg az olimpiát, óriási igény van arra, hogy közel érezzék a szurkolóink magukat a válogatotthoz. Az elmúlt két év megmutatta nekünk, hogy negyedik helyről lehetsz a végén harmadik, vagy akár bajnok. A lányok számtalanszor elmondták már, hogy egy-egy nehezebb pillanatban az a plusz egy tempó, a fáradt kezeknek egy utolsó lövés már lehet, hogy nem sikerült volna a szurkolóink nélkül. Ők együtt a keret plusz egy játékosai, akikkel bármi sikerülhet. Ahogyan a 2022/2023-as bajnoki döntőben megfogalmaztuk: »Kik ha nem mi, mikor ha nem most?«”

Természetesen az, hogy min és hogyan nézhetjük az olimpiát, nagyon sokat számít. Nem csak a kijelző mérete lényeges, hanem az is, hogy a tartalom elérését biztosító szolgáltatás megbízható legyen. Az adatátviteli sebesség mellett kellően stabil kapcsolatra van szükség a sportszámok élvezetes nyomon követéséhez. Ebben segít a DIGI nyári ajánlata, melyre most duplán megéri előfizetni. A 2024. július 31-ig együttesen megrendelt gigabites internetcsomag, tévé- és telefonelőfizetés esetén, a TV-szolgáltatás havidíját 2024. augusztus 31-ig elengedi a szolgáltató.

Az ajánlat a 2024. július 31-ig történő megrendelésekre vonatkozik, további feltételek és részletek a digi.hu oldalon.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.