Felhő a cégben: minden, amit tudni akartál az üzleti felhőszolgáltatásokról

2012.03.09. 16:42 Módosítva: 2012.03.10. 14:54
Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.
Sokan hallottak már a felhő, vagy más néven cloud-alapú megoldásokról, de kevesen ismerik fel azt a hozzáadott értéket, amit a felhőszolgáltatások egy vállalkozás számára jelenthetnek.

A felhő ugyanis nem más, mint az idő és a hely dimenzióktól való állandó függésünkre adott egyszavas válasz: valamennyi céges szolgáltatásunk – a levelezés, céges naptár, weboldal, vállalatirányítási rendszer, stb – egy távoli szerveren való futtatása úgy, hogy azokat mindig, mindenféle eszközről elérhetjük. Biztonságosan és olcsón.


A felhő az eddigi megoldásainktól annyiban tér el, hogy nincs szükség drága szerverek és a hozzájuk kapcsolódó szoftverek vásárlására, nem kell hónapokat küzdenünk egy-egy rendszergazdával annak érdekében, hogy működjön a céges levelezés, egyéb szolgáltatások. Ezt ugyanis már helyettünk megtették a felhőszolgáltatók: egy olyan optimális, fenntartható és biztonságos környezetet kínálnak a cégek számára, melyek mérethatékonyságuknál fogva minden eddiginél olcsóbban teszik lehetővé a már megszokott szolgáltatások használatát, mindig, minden eszközről elérhetően.


A különbség az eddig megszokottakhoz képest csupán az, hogy nincs szükség se kezdeti, se későbbi beruházásokra: az általunk kiválasztott szolgáltatástól és alkalmazásoktól függően egy olcsó havidíjas konstrukció az, amire le kell szerződnünk a szolgáltatóval, melynek keretében az állandó rendelkezésre állás mellett szoftveres és hardveres biztonságot is vásárolunk. Mostantól,  azon túl, hogy olcsóbbá válik a céges informatikai infrastruktúra üzemeltetése, az emberi kockázatot is minimalizáljuk azzal, hogy professzionális szolgáltatóra bízzuk a karbantartási teendőket, aki ezért – és adatainkért, a szolgáltatás működéséért – teljes körű felelősséget is vállal.

*A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.

Ezt a cikket nem az Index szerkesztősége készítette. Bővebben a PR cikkről, mint hirdetési formátumról itt olvashat.