Apple-bicikli: zöld alma helyett zöld kerék

2009.02.11. 13:08

Az Apple termékek formavilágának népszerűsége meggyőzött egy amerikai tervezőt, hogy a végletekig lecsupaszított szögletes, lekerekített sarkú dizájnnak a kerékpárok világában is van keresnivalója.

A szaksajtó a napokban tette közzé az első látványterveket és rajzokat az Apple Zöld kerék névre keresztelt összecsukható bringáról. Jake Foley tervei természetesen nem csak a külső látványelemek átvételével akar kitűnni a kísérleti biciklik közül, hanem a beépített és a felhasznált új technológiai truvájokkal is.

 

Az újítások egyik része az IT céghez igyekszik kapcsolni a gépet, ezért került kormányra videólejátszó, amin az iPod scroll kerekével lehet majd ügyködni, a vázba pedig ezért épített be egy laptoptokot, amit a hatás kedvéért még zöld fénnyel körbe is vettek.

 

A szimplán a bicikli valójához tartozó ötletekkel főleg a kerekek és a meghajtás környékén variáltak. A mágnes kerék miatt egyszerűbbé és gyorsabbá válhat a szétszedés, a meghajtásnál pedig a lánc helyett használt hidraulikafolyadék könnyíti meg a gép összehajtogatását.