Lance Armstrong ellopott bringáját keresi Amerika

2009.02.16. 12:26

Lance Armstrong eltűnt bringáját hajtják az amerikai facebookosok, miután a versenyző a Twitteren jelentette be a világnak, hogy valaki ellopta. Az egyedi versenygépet a csapat kamionjáról lovasították meg szombaton néhány órával azután, hogy a biciklista Kaliforniában részt vett vele egy kilenc napos verseny első szakaszán.

 
A 2005-ben visszavonult hétszeres Tour de France győztes legújabb comebackjével az Amgen Tour of California nevű versenyen indult, ami szombaton fejeződik majd be mintegy 1200 kilométer megtétele után.
 
Armstrong a Twitteren kezdte keresni a valószínűleg nem túl piacképes kerékpárját, amelyet kifejezetten az egyéni időmérő szakaszokra terveztek. A versenyző szerint a világon nincs forgalomban hasonló kerékpár, és jutalmat is hajlandó fizetni a nyomravezetőnek.
 
Azóta a közösségi lapon ezrek kommenteltek a témában, a rendőrségnek azonban így is folytatnia kell a nyomozást, mert eddig használható információ nem érkezett.
 
Az kerékpáros Astana csapatától Armstrong gyorsasági gépe mellett még három másik versenyző, Janez Brajkovic, Steve Morabito és Yaroslav Popovych biciklijét is ellopták. A kamiont egy sacramentoi hotel mögött a parkolóban törték fel.