Kerékpár-kollekció egy középkategóriás autó áráért

2009.06.07. 16:51

Több gazdag ismerős egybehangzó véleménye szerint nem érdemes az autómárkához igazítva bringát venni, mert túl hamar lába kél. Ha valamilyen oknál fogva mégse lopják el elég gyorsan, akkor meg van az a kellemetlen érzés, hogy a Mercedes-Benzen vagy BMW-n kerekezőket sznobnak nézik.

 
Néhány ember mégis lehet a világon, akit ezek a problémák nem aggasztanak.
 
Őket célozhatta meg a Mercedes-Benz, amelyik a legújabb sport kollekciójában két limitált szériát is szerepeltet.
 
A csúcsmodellből, az egy híján 5000 eurós (azaz közel másfél millió forintos) versenygépből csak 100 darabot dobnak piacra. A szénszálas vázzal készülő kerékpár súlya a 7 kilót sem éri el.
 
 
Szintén limitált, százas sorozatot gyártanak a csúcs mountainbike-ból. Az MB szerelmesei általában tehetősek, de a biztonság kedvéért a cég ennél az exkluzív típusnál is beveti a régi kereskedői trükköt, az árcédulára 3999 eurót ír ki.
 
 
Az idei kollekció újdonsága az összecsukhatós bringa, amit már szinte olcsón, 1699 euróért (kevesebb mint félmillió forintért) meg lehet kapni. A kerékpár két módon hajtogatható össze, a legkisebb állapotában egy 80x80-as csomag lesz belőle. Így akár tömegközlekedési eszközökre is felvihető, ha ezt valaki igényli, de az E-Klasse csomagtartójába mindenképp belefér. A pénzért a kategóriában szokatlan mennyiségű technikát sűrítettek a biciklibe, van rajta elől, hátul teleszkóp, tárcsafék, és nyolcsebességes váltó.
 
 
Vannak persze a kevésbé válogatott vevőkörnek is ajánlatok. Treking bringát és fitness biciklit is kínál olcsóért a Mercedes, és a gyerekeknek is készül 299 (majdnem 90 ezer forint) euróért futóbringa.