Fitneszperverziók két kerékre

2009.12.02. 14:16

Kötelező tévéshop vigyor, elképesztően vicces mozgáskombinációk. Feltalálói és forgalmazók közösen próbálnak új, mozgó zsírégető gépeket rásózni a fitneszhívekre. Az angolszász világban, különösen az Egyesült Államokban terjesztett alkotmányokért, korszakalkotó jellegűk miatt, komoly összegeket lehet elkérni.

Minden idők legértelmetlenebb találmányai között is előkelő helyet érdemel a guruló futópad. A Treadmill nevű szerkezet egyetlen előnye lehet, hogy az utcasarok elérése a végsőkig kifárasztja tulajdonosát. Minden más tulajdonsága a hátrány kategóriába sorolható. Lassú, lassabb, mint a gyaloglás, hegymenetre képtelen, eszméletlen nehézkes, a súlya 30 kilogramm körül van, és nem utolsó sorban nevetséges. Az árazást ez persze nem kell, hogy befolyásolja: az Egyesült Államokban 2000 dollárba, azaz körülbelül 350 ezer forintba kerül.

 

Nem csak a lábizmok, hanem a teljes test átdolgoztatására gyúrtak az All-body kerékpár fejlesztői. A fejlesztés sikeres volt, állítólag nagy élvezetet jelent annak, aki rajta ül, hogy a hagyományos pedáltekerést a kormány húzogatásával egészítheti ki. Az egyetlen áldozat az, hogy aki használja, menthetetlenül komikus hajladozásra kényszerül a külvilág szemében. A chopperes ülés jelzi, hogy az észak-carolinai feltaláló városi fitneszrajongókra számított, a bizonytalan kormányfogás úgysem lenne túl biztonságos terepkörülmények között. Az együléses ára csak 400 ezer körül lenne forintban, a tandem viszont 900.

bringa
 

A partra vett vízi embereknek találták ki a kielboat és a kerékpár házasításával a Rowbike-ot. Az evezős bringán lényegében ugyanazt a mozgás kell végezni az előrehaladás érdekében, mint a csónakban. Az evezős bringa, Magyarországot nem számítva, már elég sok helyen elterjedt a világban, nemzetközi versenyeket is rendeznek a sportág szerelemeseinek. A terjedés az árat is csökkentette, 150 ezer forint elég is egy új modell beszerzéséhez.