A rendőrség nyilvántartásba veszi a bicikliket

2010.09.15. 15:41

Hosszas elméleti vitában nyitottak új, gyakorlati fejezetet a kecskeméti rendőrök. A kerékagyon is unos-untalan előkerül, hogy a kerékpárok regisztrálásának pozitív hatásai ellensúlyoznák azt, hogy közben megszűnne a szabadság metaforájának lenni.

Kecskeméten szerdán bejelentették, hogy a rendőrök minden helyi tulajdonban lévő biciklit nyilvántartásba vesznek, hogy megnehezítsék a tolvajok tevékenységét.

A rendőrség a kecskeméti főterén felállított Police Infopontban végzi el a nyilvántartásba vétel formaságait. Lefényképezik az alvázszámukat és magáról a bicikliről is csinálnak egy fényképet, valamint felírják a tulajdonos adatait. A statisztika szerint évente 600-700 biciklit lopnak el a városban, idén augusztusban azonban kiugróan megnőtt a kerékpár lopások száma.

A rendőrség akciója hétfőn kezdődött és jövő hónap közepéig tart, de már nagyon sokat regisztráltatták kerékpárjukat. A rendőrség szerint ezután, ha ellopják a nyilvántartásba vett bicikliket, azonnal ki tudják adni rájuk a körözést, így nagyobb esély van arra, hogy megtalálják.