Tűzfalak dísze lehetne a bicikli

2011.04.21. 16:50

Nem vesz el egyetlen parkoló helyet sem az autók elől a függőleges kerékpártároló. Az amerikai ötlet előnye az is, hogy a működtetéséhez nincs szükség külső energiaforrásra, és még fel is dobja az épületek kopár falait.

A New York-i székhelyű Manifesto Architecture dizájncég dél-koreai és brit megrendelésre készítette el a Bike Hanger (Bicikliakasztó) névre keresztelt tervet.

bike-hangers01

 

A függőleges biciklitároló a cég szerint akár 20-30 kerékpár elhelyezését biztosíthatná egyidejűleg anélkül, hogy zavarná a gyalogos forgalmat, vagy elfoglalná az autók parkolóhelyeit.

A forgórendszerű tárolót a kevésbé mutatós tűzfalakra tervezték. A tervrajzok alapján állítható, hogy a színes szerkezet kifejezetten érdekessé teheti a kopár épületeket, és javíthat az utcaképen.

Az akasztókat és a rajta lógó kerékpárokat két nagy kerék viszi körbe. A meghajtás szintén kerékpáros megoldással működik, a bicikli tulajdonosának kell pedáloznia, hogy a megfelelő állásba tekerje az akasztót, és le tudja venni a szerkezetről.