Ezrek termelték két percig az áramot

2011.12.21. 11:43

5500 vállalkozó kedvű kerékpáros állított elő elektromos energiát tavasztól késő őszig az Energiabringa Roadshow országjárásán.

Az energiabringázás tavasszal indult Budapesten, de később az egész országot bejárta az Energiapersely csapata az átalakított kerékpárokkal.

Az energiabringák közlekedésre nem alkalmasak, viszont villamosenergia előállításra annál inkább: aki felült rájuk és tekert, annak a teljesítményét mérték – így bárki megtudhatta, hogy 2 perces intenzív kerékpározással mennyi energiát képes előállítani.

Az Energiapersely munkatársainak az volt a célja az országjárással, hogy tudatosítsák: a villamosenergia előállítása kemény fizikai munka is lehet, de a legtöbb esetben a környezetre is hatást gyakorol.

Az energiabringázók számára – az élménynek köszönhetően – kézzelfoghatóbbá vált az energiatakarékosság fogalma: hiszen azt tapasztalhatták meg, konkrétan mit jelent, ha például egy szobában pár percre égve felejtjük a lámpát. A bringázást követően, miután a résztvevők szembesültek azzal, hogy mennyi energiát termeltek, másképp viszonyultak az áram használatához.