Beindult a biciklis GPS-rajznagyüzem

2012.04.21. 10:43

A GPS-funkciós okostelefonok terjedésével néhány kerékpáros felfedezte magának, hogy nagyvárosok utcáin biciklizve ábrákat rajzolhat bele a világba. A műfaj rövid idő alatt elért végső határaihoz.

A végső határt valószínűleg Micheal Wallace, művésznevén Wally megjelenése jelenti, aki kerékpáros útjai 90 százalékán Rolling Stonest hallgatva, 2010 óta ontja a térképrajzokat.

1f9

A Baltimore-ban élő és alkotó művész WallyGPX névre keresztelt oldalán rendszeresen közzé is teszi munkáit, amelyeket előzetesen egy üres térkép fölött gondol ki. Hitvallása szerint a harmadik térképes képgyártó szezon után is úgy gondolja, van miért folytatni „a helyi festővásznon a 12,5 mérföld magasan keringő műholdak segítségével készülő digitális spayfastést, amely boldogságot, jó erőnlétet ad, és a tervezésen keresztül a képzeletet is erősíti”.

6e

A képek egyébként tényleg edzésben tarthatják Wallace-t, mert a legnagyobbak elkészítéséhez akár 30 kilométert is le kellett tekernie. A háromfejű sárkányos képet például 25 kilométeres vonallal rajzolta meg, amit a GPS által rögzített adatok szerint 2 óra 43 perc 49 másodperc alatt tett meg.