Programdömping az elmaradt bringásvonulás helyett

2012.09.21. 14:49

Péteken országszerte Bringásreggelikkel indult az őszi kerékpáros rendezvények sorozata.

Az Operaház előtti Andrássy úton több száz biciklist vendégeltek meg a kerékpáros klub szervezői. A menü sajtos sonkás, illetve lekváros kifli volt kakaóval, kávéval és túrórudival.

A reggeli nemzetközi kerékpárpolitikai vonatkozása az volt, hogy sátornál tartózkodott Mikael Colville-Andersen, a Copenhagen Cycle Chic és az egész mozgalom alapítója, a Copenhagenize.com nemzetközileg elismert bringás szakembere is.

A biciklisetetés nem mellesleg a BAM! Bringázz a Munkába őszi kampánynyitója is volt egyben.

Az autómentes nap keretében a hétvégén a lezárt Andrássy úton egy rendhagyó biciklis divatbemutatót rendeznek. Az esemény a Cycle Chic több hetes nagyszabású kampányába illeszkedik, és olyan street fashion show lesz az idén átadott bringasávon, amilyen még nem volt eddig: maguk a budapestiek lesznek a modellek.

Csütörtökön volt a Városligetben a kerékpáros közlekedésbiztonsági nap, amit az NFM, a BKK és a McDonald’s Bringamánia program támogatott. A rendezvényen a gyermekek és szüleik együtt ismerkedhettek a közlekedésbiztonság legfontosabb kérdéseivel, és pótolhatták esetleges hiányosságaikat is. Az állomások között Bringapárbaj és több ügyességi pálya működött.