A Peugeot megint biciklis márka lesz?

2012.10.02. 15:55

Avantgárd kerékpártervekkel, sőt prototípussal állt elő a Peugeot nemrég alapított, nem autójellegű termékek tervezésére szakosodott stúdiója, a Peugeot Design Lab.

A francia autógyár valaha a kerékpárgyártás egyik fellegvára volt, sokáig a Tour de France mezőnyét is a gépei uralták. Az utóbbi években azonban már leginkább a retrobiciklik híveinél tűntek csak fel a Peugeot-kerékpárok.

A PLD honlapja több vadonatúj bicikli látványtervét és műszaki paramétereit tette közzé, nyilván azzal a céllal, hogy bemutassák, ismét szélesebb kínálatot tervez ezen a téren is a gyár.

Az EDL 122 néven bevezetett koncept kerékpárról már egy ideje keringtek rajzok az interneten, de nemrég kiderült, prototípusa is létezik a könnyen kezelhető, kis helyet igénylő ebike-nak.

concept-bike-peugeot-cycles-edl122-ld-001

Vadonatúj terv viszont a szintén EDL 132 városi bicikli, amit a dinamikus sziluett mellett egy dinamikus haladást biztosító 11 sebességes elektromotoros motorral is ellátnának.

Névtelen2

Misztikus Onyx névre hallgat a dizájnstúdió superbike terve. Az ismertető szerint a tervezők roppant modern és hatékony versenybiciklit álmodtak szokatlan réz színezéssel.

peugeot-design-lab-concept-bike-superbike-onyx-dl131-ld-001