Tarlós és Vitézy bringaügyben még egyetértenek

2012.10.18. 16:34

A főpolgármester és a Budapesti Közlekedési Központ vezetője együtt adta át a fővárosi kerékpárút-program utolsó darabját, a csepeli bicikliutat.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a kerékagynak elmondta, a biciklis programot illetően nincs nézeteltérés Tarlós Istvánnal. Ez azért eredmény, mert szerdán kiderült, hogy például a busztender eredményéért nem tud teljes szívéből lelkesedni. A főpolgármester egy tévéinterjúban meglehetősen savanyúan azt mondta: a BKK és a BKV közös busztenderét nem lehet nagy eredménynek betudni.Csepelen viszont nagy előrelépésről beszélt: „jóleső érzés, hogy ismét tettünk valamint a jövő nemzedékért. Meggyőződésem, hogy minden egyes megépített kerékpárút-kilométer megannyi újabb, kerékpáron közlekedőt is jelent”.

A csepeli viszonylatban érdekelt biciklisek tényleg örülhetnek, mert szinte napra pontosan egy évvel az eredetileg tervezett átadás időpontja után teljesen elkészült a Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút.

A több mint 200 milliós beruházás többek között azért késett, mert télen levonult a beruházó.

Vitézy Dávid szerint viszont az is jelentősen megnyújtotta az építkezést, hogy a kijelölt nyomvonalon a munkálatok során derült ki, hogy korábban szeméttel töltötték fel a területet, ezért ott földet kellett cserélni.