Közösségellenes biciklitároló a Szimpla előtt

2012.11.13. 15:08

Hatósági eljárás indul a Szimpla kert ellen "tiltott, közösség ellenes magatartás elkövetése miatt". A szórakozóhely azzal vétett a közösség ellen, hogy " a nevezett a szórakozóhely előtt engedély nélkül kihelyezett kerékpártároló létesítettek, parkolóhely céljából".

Közterület jegyzőkönyv_1.jpg

A Kazinczy utcai szórakozóhely előtt egy éve helyeztek el két, kerékpárvázakból összehegesztett tárolót. Vendely Barna, a Szimpla információs bár munkatársa elmondta, hogy a tárolók a szórakozóhely kapukijárata előtt állnak, és két parkolóhelyet foglalnak el. A parkolók véleménye szerint megkérdőjelezhető helyen állnak, mivel azok a hely kapukijárata előtt vannak, ahová nem szoktak parkolót létesíteni. A tűzvédelmi szabályok szerint amúgy is szabadon kellene hagyni egy parkolóhelynyi területet.

A tárolókkal egyrészt az áruszállításhoz szükséges helyet akarták fenntartani, másrészt így biztosították, hogy be lehessen jutni a Szimplába. A szerkezet főfunkcióként a vendégek biciklijeit tartotta.

A Szimpla kérvényezte, hogy ezt a területet kibérelhesse az önkormányzattól, és ezért fizette volna azt a 2,5 millió forintot, amibe ez tudtukkal kerül. A hetedik kerület nem válaszolt a megkeresésükre.