Bringautak mellett kakaóztak a kerékpárosok

2013.05.09. 11:10

Kakaó, tej, tea, pogácsa, kakaós csiga. Ez volt a kínálat a BAM Bringás Reggelin a városban. A Magyar Kerékpárosklub szervezésében Budapesten és vidéki városokban összesen 26 helyszínen osztottak ingyenen reggelit a bringásoknak. A sátrakat a forgalmasabb kerékpáros útvonalak menetén telepítették ki, az osztogatásban pedig a klub aktivistái segédkeztek.

A reggelizés közben itt-ott a Kerékpáros Klubba is be lehetett lépni, vagy csak hangulatosan álldogálni a többi pogácsás kerékpáros társaságában. A Kálvin téren Hegedűs D. Géza, a Gellért téren pedig Scherer Péter színművész, Bam! nagykövet is bekapcsolódott a kajaosztásba.

Aki lemaradt, de kipróbálná a kerékpárút menti közös kajálást, az délután még megteheti: BME főépülete előtt a Műegyetem rakparton 17 órától lesz uzsonna a készlet erejéig.

A reggeli a Bringázz a munkába (Bam!) kampány egyik népszerűsítő programja. A BAM a Föld napján, április 22-én kezdődött. Eddig csaknem 2000 vállalat regisztrált. A cégek 7000 dolgozója eddig 750 ezer kilométert tekert kerékpárján, így 140 tonna szén-dioxid-kibocsátástól óvta meg a légkört. Ezek a félidős eredmények már majdnem elérik a tavaly őszi kampány végeredményét.