1 nap alatt 200 ezer összegyűlt a meglopott japánnak

2014.01.24. 17:49

Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott kerékpárját.

A kerékagyon megjelent poszt ráirányította Yoshihiróra a figyelmet, sokan osztották meg az eltűnt kerékpár fotóját, sőt volt, aki felajánlotta neki, hogy figyeli a használt bringa eladásokat, hátha felbukkan a Magyarországon ritka darabnak számító Birdy 1.

bd1-02

A Budapest Bike Maffia Facebook-csoport pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy támogassa a Kertész utcai hostelben rekedt utazót új kerékpárja megvásárlásában. Egyetlen nap alatt 200 ezer forint jött össze a kisebb felajánlásokból, sőt még Kryptonite lakatot is ajándékoztak neki, hogy a jövőben megelőzhesse a hasonló eseteket.

Azt is elérték a Birdy magyar forgalmazóján keresztül, hogy a német gyártó, a Riese und Müller soron kívül és jelentős kedvezménnyel adjon egy új példányt a főként Nyugat-Európában elterjedt, drága típusból.

Yoshihiro azt írta a kerékagynak, nagyon köszöni a felajánlásokat, de igazán csak akkor szeretne vele élni, ha már minden reményét elvesztette, hogy régi gépét visszaszerezheti. Addig is várja a híreket a rendőrségtől és az önkéntes segítőktől.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!