Újabb álozat a londoni halálkereszteződésben

2014.04.03. 17:14

Teherautó gázolt halálra egy biciklist London belvárosában szerda reggel. A baleset a Ludgate Circus és a Fleet Street kereszteződésében történt.

A kerékpáros a helyszínen életét vesztette. Az elmúlt négy évben ebben a kereszteződésben már hat halálos vagy súlyos sérüléssel végződő biciklis baleset történt.

A kereszteződés rajta volt azon a város legveszélyesebb helyeinek 100-as listáján. A londoni tömegközlekedési vállalat ezeket szerette volna átalakításokkal biztonságosabbá tenni, de végül költségvetési okokból csak egy 33-as szűkített listát hagytak jóvá. A Ludgate Circus ebbe már nem került bele.

Londonban dolgozó olvasónk, Péter, aki szinte minden nap használja a kereszteződés bringaútjait, azt írta: "a Crossrail építkezés miatt nagyon sok teherautó közlekedik a környéken, és nem ritka az a szituáció, hogy a balra kanyarodó teherautó vezetője nem veszi észre a figyelemetlen kerékpárost. Szerencsére az esetek többség nem járnak ilyen súlyos következménnyel, de én is láttam már teherautót jelzés nélkül balra kanyarodni."

A londoni kerékpárosok biztonsága tavaly ősszel lett komoly téma a brit sajtóban. Akkor két hét alatt hat biciklis halt meg gázolásos balesetben.

 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport