Biciklis és autós ugrott egymásnak egy dél-budai kereszteződésben

2014.04.25. 16:02

Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében.

Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra, sietve, mert nem adta meg a szemből érkező busznak az elsőbbséget. A nagy sietség miatt rá kellett hajtania a zebrára, ahol épp zöldet kaptak a gyalogosok, a beelőzött busz azonban csak így tudott továbbmenni.

A biciklis a zebra elfoglalását jelezte néhány keresetlen szóval az autóvezetőnek.(Elvileg biciklivel sem nagyon lehet gyalogátkelőn kerékpározni a Kresz szerint, a felvételen azonban az látszik, hogy a két biciklis az úttesten ment tovább, így feltételezhető, hogy csak az autós miatt kényszerültek a zebrára.)

A verbális ütközet végén a sofőr nem bírta a feszültséget, és a kerékpáros után vetett magát, hogy fizikailag is elégtételt vegyen a beszólásért. Hátulról rántotta le a biciklist. A verekedés végül elmaradt, mert a lámpák újra váltottak, a feleknek el kellett hagynai a csatamezőt.

Az esetet a villamos fedélzeti kamerája rögzítette.