Egy telektulajdonos miatt áll a bicikliút építése a 47-esen

2014.12.11. 12:40

Csongrád megyében közel 20 kilométeren megerősítik és szélesítik a 47-es főút burkolatát 7,94 milliárd forintból, bből a pénzből akarják megépíteni Algyő és Szeged között a kerékpárutat is. A beruházás előkészítése 2009 óta tart. Idén nyáron el akarták kezdeni a munkát, de nem lehetett, mert az építési engedély miatt pert indított az egyik érintett telek tulajdonosa. Azt kérte, a bicikliutat inkább a másik oldalon vezessék, ne hasítsanak le a területéből - írja a Délmagyar.

A telek az M43-as felüljárójától nem messzire, Szeged felől haladva a főút jobb oldalán húzódik. Nagy tábla hirdeti, hogy a terület kiadó. A bíróság úgy döntött, hogy az államnak újra kell kezdeni az engedélyeztetési eljárást.

Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője azt mondja, az új engedélyeztetési eljárás még tart, ragaszkodnak az eddig tervezett nyomvonalhoz, és már az összes terület rendelkezésre áll, kivéve az említett részt. A NIF arra készül, hogy az engedélyek birtokában, „a kérdéses terület megszerzését követően", egy eredményes közbeszerzési eljárás után a 7,1 kilométeres szakasz megépítése 2015 végéig be is fejeződhet, hiszen a pénz megvan rá.

"Egyelőre az engedélyezés iránti kérelemről tudunk, és hogy zajlik az eljárás, tehát még nincs engedély. Mihelyt lesz, és ugyanerre a nyomvonalra szól, a megbízóm valószínűleg jogorvoslati kérelemmel fog élni miatta. Mi készek voltunk, ezután is készen állunk az egyeztetésre" – reagált az állam terveire Temesvári Zoltán a telektulajdonos ügyvédje.