Instant kátyúk a nagymarosi kerékpárúton

2015.03.25. 05:31

Csak kerékpárút? Akkor ezeknek jó lesz – gondolhatta az Elmű alvállalkozója, és olyan botrányos állapotban aszfaltozta vissza a kábelfektetés miatt felbontott, Nagymaros és Zebegény közötti bringautat, hogy a két érintett település egy emberként  állt fel az ügyben.

IMG 2908
Fotó: kerekparosklub.hu

Egy zebegényi fiatal ember vagyok és egy falu felháborodásának futára.

– írta olvasónk, László, akinek az elmondása szerint  Zebegénynél nemrég feltúrták a forgalmas és gyönyörű bicikliutat, vissza is állították, de borzasztó silány munkát végeztek.

Az esetről a Magyar Kerékpárosklub honlapja is így számol be:

Egy szóval lehet összefoglalni a tapasztaltakat: botrányos!

IMG 2911
Fotó: kerekparosklub.hu

Mint írják, az aszfalt szinte mindenhol egyenetlen, a veseköves bringásoknak viszont egy Kánaán. Az aszfalt két széle murvával van leszórva, aminek egy része már most a kerékpárúton van, ezzel gyilkolva a gumikat. Ráadásul ezek a kövek elég nagyok és emiatt balesetveszélyesek is. Több száz méteren át a padka magasabban helyezkedik el, mint az aszfalt, ezáltal a csapadékvíz elvezetése lehetetlen. A burkolat számos helyen porlad, kátyúsodik. Éjszaka kivilágítatlan, és beazonosíthatatlan objektummal is találkoztak a kerékpárúton. Garantáltan balesetveszélyes.

IMG 2922
Fotó: kerekparosklub.hu

Nem csak a zebegényiek háborognak. Nagymaros polgármestere egyeztetett a beruházó Elművel, és megállapították, hogy az aszfaltréteg és -minőség (porlik az aszfalt) nem az előírásoknak megfelelő. Ezért kérték a teljes szakasz újraaszfaltozását. Közölték, hogy szükség esetén a közlekedési hatósághoz fordulnak.

Jó hír, jó hír!

Megkerestük az Elműt is az ügyben. Boross Norbert, a cég szóvivője elmondta, hogy jogi eljárásban kötelezték a kivitelező alvállalkozót a helyreállításra, ami április 1-jén megkezdődik. A kivitelező nevét nem árulta el, így sajnos nem tudjuk kitűzni őket a kontárfalra.

Lájkold a Kerékagy blogot, ha még nem tetted!

feltúrták, majd újraaszfaltozták, de elkúrták

Posted by Kerékagy on 2015. március 25.