Így halnak meg a brit kerékpárosok

2015.11.10. 10:17

Angliában és Walesben 88 kerékpáros halt meg 2014-ben  idézi a brit Nemzeti Statisztikai Hivatal adatait a The Guardian biciklis blogja

73 férfi 15 nő az áldozat, ami még akkor is elég eltolódott arány, ha háromszor annyi férfi kerékpározik az Egyesült Királyságban, mint nő. Meglepő adat, hogy a nehézgépjárművek kevesebb bringás halálát okozták, mint az, hogy

leestek a kerékpárról. Így hunyt el tavaly 20 férfi és 2 nő.
 

Először azt hittem ez inkább az extrémsportolókat jelenti, de posztban idézett statisztikák egyértelműen közúti balesetekre utalnak.

9 férfi és 6 nő halálát okozta, hogy busszal vagy tehergépkocsival ütközött, egy biciklist pedig vonat ütött el. Hat ember halt meg úgy, hogy fix tereptárgynak csapódott, míg két idős (65 év feletti) kerékpáros gyalogossal vagy állattal ütközve vesztette életét. 

Ugyanakkor négy hetven évesnél idősebb gyalogost kerékpáros gázolt halálra.

Bár 2014-ben kevesebb haltak meg kerékpározás közben Angliában és Walesben, mint egy évvel korábban (akkor összesen 100-an vesztették életüket), a poszt szerzője figyelmeztet, hogy valójában nem lettek biztonságosabbak az utak.  Az egész közlekedésben 5%-kal nőtt a súlyos balesetek aránya, míg a kerékpárosok között 8,2-vel.

A magyar adatokat nem ismerem, de ha valaki tudja, ossza meg velünk. És persze:

Vigyázzatok magatokra és másokra!

Milyen lehet a magyar fekete statisztika?

Szerző: Kerékagy2015. november 10.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport