Ittasan bringázott, elvették a jogosítványát

2016.01.05. 07:34

Kis teljesítményű elektromos biciklivel közlekedett Törökszentmiklóson a 68 éves Sáros Imre, amikor megszondáztatták a rendőrök. Mivel a szonda elszíneződött, feljelentették, a bíróság pedig pénzbüntetésre és jogosítványbevonásra ítélte - írta a Bors.

A lapnak Sáros Imre azzal magyarázta a történteket, hogy október 20-án ismerősök jöttek hozzá, hoztak egy üveg cseh sört, amiből ő is ivott. Később azonban el kellett mennie. Nem ült autóba, éppen az elfogyasztott ital miatt, hanem az elektromos biciklijére szállt. 

Útközben megállítottak a rendőrök, megfújattak velem egy szondát, ami elszíneződött. Azt mondták, feljelentenek, de hogy mi lehet ennek a következménye, azt ők maguk sem tudták. 

A következmény márpedig elég súlyos lett a hivatásos gépkocsivezető Imre számára: a szolnoki bíróság megbüntetett 165 ezer forintra, és a jogosítványát is bevonták fél évre. 

A férfi ügyvédje szerint a bíróság döntése megalapozatlan volt, ezért fellebbeznek. Szerinte Sáros Imre elektromos biciklije 300 watt alatti teljesítményű, ezért kerékpárnak számít. Részegen nem, de kevés alkohol fogyasztását követően kerékpárral lehet közlekedni szerinte. Méltányosságból még azt is kérik, hogy a jogosítványt adják vissza minél hamarabb.