Bringaút a Sasadin: nem így akarták, de most már így marad

2016.04.16. 13:11

Festik a bringautat a Sasadi úton, ami tök jó dolog, hurrá. Viszont valami kis porszem került a gépezetbe. Csütörtökön ugyanis elküldte nekünk Ágnes a fenti két képet a helyszínről, megjegyezve, hogy:

szó bennszakad, hang fennakad, felfestés megszegik...és oszlopok, oszlopok mindenhol.. :)

Kíváncsiak voltunk, hogy talán itt is valami félreértés és rossz ütemezésről van-e szó, mint a Jászain, úgyhogy elküldtük a válaszunkat az illetékeseknek. Mint a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság megírta nekünk, ők sem így akarták, de sajnos ez már így marad. Az okok a föld alatt keresendők:

Az eredeti tervek szerint a kerékpárút két sávja természetesen egymás mellett haladt volna a fotókon látható szakaszon is. A létesített új aluljárórendszer energiaellátásának biztosításához új 10 kV-os kábelhálózat kiépítése vált szükségessé. A tervezett út és buszmegálló, valamint a mögötte lévő magánterület közötti szűk helyen kellett elhelyezni a szükséges 10 kV-os kábelnyomvonalat, illetve a többi egyéb távközlési, közúti jelző és közvilágítási kábelhálózat kábeleit is le kellett fektetni.

A 10 kV-os kábelhálózat nyomvonala nem eshet egybe az említett közművek nyomvonalával, továbbá az út alá és a szomszédos magánterületre sem fektethető le. Miután további közműveket is el kellett helyezni a 10 kV-os hálózat nyomvonala mellett ezen a szűk területen, a megmaradó szabad terület igénybevételével kellett meghatározni a közvilágítási oszlop helyét annak figyelembevételével, hogy a közműhálózat nyomvonalára, valamint a szomszédos magánterületre sem lehet kandelábert állítani.

Ezzel együtt természetesen a közeli buszmegállót, a várakozóhely méretét és biztonságos gyalogosforgalom kialakítását, a tájékoztató táblák, jegy-automaták, illetve a kerékpárút-buszmegálló biztonságos távolságát is figyelembe kellett venni. Mivel az említett, igen sűrű közműhelyzet miatt egy közvilágítási kandelábert beljebb kellett elhelyezni a tervezettnél, a szabad keresztmetszet nem volt elegendő a biztonságos kétirányú kialakításhoz, ezért a kerékpárút két oldalról fogja a kandelábert kerülni.

A kandeláber a végleges helyére épült, a keletkezett minimális kellemetlenségekért a kerékpárosok megértését kérjük.

Üdvözlettel,

BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatóság

Hát így. Tegnap már az alábbi képet küldte róla egy másik olvasónk, Dávid: