Elképesztően kihelyezett kerékpártárolók az MTK-stadionnál

*Frissítve a klubelnök válaszával

2016.11.23. 11:05

Szegény MTK-stadion lett 2016 völgyhídja és M6-os alagútja egyszerre.  A különös falra biztos van valami hivatalos magyarázat, de ezekre a kerékpártárolókra, amikről most kaptunk fotót egy kedves olvasónktól, nem nagyon.

Mindezt egy sportlétesítmény mellett, a Sport utcában.

Hogy aki kiválasztotta, az nem kerékpározik, és nem is kérdezett meg kerékpárost, hogy mégis milyen egy jó támasz, az hagyján. De hogy aki kihelyezte, az gondolkodni sem gondolkodik, az azért eléggé elszomorító. Persze lehet, hogy az MTK-meccsekre egy csomóan egykerekűvel járnak. Na, azzal prímán be lehet ide állni.

Bár felmerült bennem, hogy esetleg csak úgy odahányták a tárolókat (erre utalna, hogy itt a derékszög is csak hunyorogva 90 fokos), de olvasónk állítja, oda vannak csavarozva. Aki most a markába röhög, hogy haha, én autóval járok, az jobban teszi, ha abbahagyja, mert, a levél így folytatódik:

"Sőt raktak ki a Sport utcába egy táblát is (mellékelten azt is küldöm), mely szerint a kötelező haladási irány jobbra van. A következő kereszteződésben valóban lehet jobbra kanyarodni, amely a Százados utcának a folytatása, amely egy zsákutca... Ha a tábla a parkolóhelyre lenne érvényes, akkor azt nem kell táblával jelezni, ha meg azért van ott mert azt ott útkereszteződésnek minősítik, akkor csak a kereszteződés hiányzik belőle... De nyugodtan mutassák meg egy szakembernek, biztos vagyok benne, hogy ő is azt mondja, hogy ez a tábla egy baromság!"

A Kerékagy olvasói egytől egyig szakemberek, ezért kérem Önöket a legmélyebb tisztelettel, hogy döntsenek:

Ez a tábla

FRISSÍTVE: Nem sokkal a poszt megjelenése után az MTK elnöke, Deutsch Tamás írt egy levelet, hogy kerékpártárolós problémát hamarosan orvosolják, a táblát viszont benézte olvasónk, úgyhogy az "nem baromság":

A fotón látható kerékpártárolók tényleg elképesztően lettek kihelyezve, egyetértek Önnel. A hibát már mi is észrevettük, ezért más tévesen, hiányosan, vagy rosszul teljesített feladat mellett ez is szerepel az építési munkálatok befejezése után ilyenkor szokásos módon összeállított hibalistán. A hibák javítását a kivitelező Vállalkozótól (konzorciumtól) saját költségén szigorúan megköveteljük.

A második képre én is szavaztam, a "nem baromság" lehetőséget választva. A tábla ugyanis logikusan, szabályosan, a közlekedési hatóság által ellenőrzött módon került kihelyezésre, de nem a Sport utcában közlekedők számára (ahogy ezt az "olvasó" leírja), hanem a Stadion területén kialakított buszleállóból kikanyarodó buszok részére, amit a fotót küldő nem vett észre, vagy nem akart észrevenni.

Ha nem hisz nekem, sétáljon el a Stadionhoz és a saját szemével győződhet meg arról, hogy ez az igazság.

Tisztelettel:

dr. Deutsch Tamás

Még több kerékpáros hírért kövesd a Kerékagyat a Facebookon!