Lesz bringaszállítás a metrón

2018.06.20. 05:09
59 hozzászólás

A tervek szerint június utolsó hétvégéjén engedélyezik a bringaszállítást a 4-es metrón, ha addig megkapják a szükséges hatósági hozzájárulásokat, mondta lapunknak Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója. Tesztüzem lesz, tehát azt fogják vizsgálni a két nap alatt, hogy mennyire tartják be a biciklikkel az utasok az előírásokat, zavarják-e az utaskomfortot, például azzal, hogy összepiszkolják a belső teret.

Prágában már lehet bringát vinni a metrón (forrás: praha.eu)
Prágában már lehet bringát vinni a metrón (forrás: praha.eu)

Május végén írtunk arról, hogy júniustól bringával is lehet metrózni, méghozzá az egyik hétvégén, de hogy melyiken, azt nem lehetett még tudni.

Számos olvasónk megpróbálta, hátha él már a lehetőség, de mint Pálnak, vissza kellett fordulnia. Mint írta,

megpróbáltam ma magammal vinni a bringámat a 4-es metrón, de a Kelenföldi állomáson teljes metróőr-sereg ugrott körém. A forgalmi irányító is lejött végül és lényegében jelezte, hogy teljes hoax a dolog, semmilyen belső utasítást nem kaptak erre vonatkozóan.

Ez a hoax azonban nem hoax, a legfrissebb hírek szerint tehát, ha minden engedély megvan, június 30-án és július 1-jén le lehet vinni a bringát a metróba. A BKK gyakorlata szerint a tesztjáratokon eddig sose kellett fizetni, ezért elképzelhető az is, hogy bringajegyet se kell majd venni ezen a két napon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?