Jenő
-2 °C
6 °C

Ladával akartak robbantani Moszkvában

2007.05.10. 16:08
A kocka Ladában több kiló robbanószert talált az észak-kaukázusi terroristákra gyanakodó orosz nemzetbiztonsági szolgálat.

Egy robbanószerrel megpakolt gépkocsira bukkant, és ezzel nagyszabású terrortámadást hiúsított meg Moszkvában az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

"Egy többségében észak-kaukázusi származású terroristákból álló csoport nagyszabású terrortámadásra készült Moszkvában" - tudatta az FSZB közleményében.

A robbanószerrel teli jármûvet, egy 2107-es kocka Ladát kedden találták meg egy lakóház mellett az orosz fõváros délnyugati részében, a Profszojuznaja utcában.

A biztonsági szolgálat tûzszerészei robot segítségével hatástalanították a több kilogramm robbanóanyaggal felszerelt robbanószerkezeteket, amelyeket az autó csomagtartójában és hátsó ülésén találtak. A hatóságok több gyanúsítottat õrizetbe vettek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?